FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konzum smanjio dobit

ZAGREB, 16. veljače 2012. (Hina) - Trgovački lanac Konzum, iz sastava koncerna Agrokor, u prošloj je godini ostvario neto dobit od 345,2 milijuna kuna, što je smanjenje za 16,4 posto prema godini ranije, podaci su iz financijskog izvješća Konzuma objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi Konzuma u prošloj godini iznosili 13,36 milijardi kuna, što je rast za 5,1 posto u odnosu na 2010. Pritom su prihodi od prodaje, koji čine glavninu prihoda, povećani sa 11,48 milijardi kuna u 2010. na 12,18 milijardi kuna u prošloj godini ili za 6,1 posto.

U tvrtki napominju kako se omjer između ostvarenog prometa maloprodaje i veleprodaje nije bitno promijenio pa maloprodaja i dalje predstavlja 73 posto ukupne prodaje.

Konzum je u 2011. prema godini ranije povećao ukupne rashode za 6 posto, na 12,9 milijardi kuna.

Tvrtka je u lani nastavila racionalizaciju troškova uz istovremeno povećanje efikasnosti operativnog poslovanja, primjenom modernijih tehnologija i kontinuirane edukacije zaposlenih.

U pojašnjenju Uprave navodi se kako smatraju da su ostvareni planirani ciljevi poslovanja iako je poslovna godina bila izuzetno teška te puna izazova u borbi s konkurencijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙