FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 15. veljače 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

MAGDEBURG - Kolo prije kraja natjecanja u B skupini Svjetske vaterpolske lige, Hrvatska je pobjedila u gostima u Magdeburgu Njemačku s 11:6 (3:2, 2:1, 3:2, 3:1), te osvojila za prvo mjesto u skupini. Hrvatska se plasirala na završni turnir osam najboljih sastava ovog natjecanja koji će se početkom ljeta u najvećem kazahstanskom gradu Almatiju. Kod Hrvatske je najučinkovitiji bili Maro Joković i Sandro Sukno s po tri zgoditka. Do kraja natjecanja u ovoj skupini još igraju Njemačka – Makedonija, odnosno Hrvatska – Makedonija.

ZAGREB - U susretu posljednjeg, 10. kola drugog kruga EBEL lige u hokeju na ledu Medveščak je u Ledenoj dvorani Doma sportova izgubio od Albe Volan 3:4 (1:2, 0:2, 2:0) no usprkos porazu zadržao je drugo mjesto, pa će u četvrtfinalu doigravanja igrati protiv češke momčadi Orli Znojmo. U sudaru izravnih suparnika za drugu poziciju Mađarima je trebala pobjeda sa tri ili više razlike kako bi preskočili 'medvjede'. Sredinom druge dionice Alba je imala plus tri (4:1), no Medveščak se u nastavku utakmice uozbiljio i sa dva gola osigurao 'minimalni' poraz i drugo mjesto na ljestvici. Golove za Medveščak zabili su Joel Prpic (7:49), Adam Naglich (44:08) i Frank Banham (47:46), dok su strijelci za Albu bili Balasz Lada (3:30), Marton Vas (4:28), Adam Fekti (23:25) i Istvan Sofron (35:15). Zagrepčani će se u četvrtfinalnoj seriji prvu utakmicu protiv češke momčadi igrati već u nedjelju u Domu sportova.

LEVERKUSEN - U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Barcelona je na gostovanju u Leverkusenu pobijedila Bayer 3:1 (1:0) i načinila veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale. Uzvratni susret je sedmog veljače na Camp Nou.

Barcelona je svoju veliku dominaciju u prvom poluvremenu okrunila golom Alexisa Sancheza u 41. minuti na asistenciju Lionela Messija. Međutim, Bayer je na otvaranju drugog dijela, u 52. minuti izjednačio golom Michala Kadleca nakon sjajne asistencije hrvatskog reprezentativca Vedrana Ćorluke. Tri minute kasnije Sanchez je svojim drugim golom vratio Barcu u prednost, a domaćin je novu priliku za izjednačenje imao u 62. minuti kada je Castrov udarac završio u vratnici. Sve dvojbe oko pobjednika riješio je Lionel Messi golom u 89. minuti.

LYON - U prvom susretu osmine finala Lige prvaka Olympique Lyon je na Gerlandu slavio protiv ciparskog APOEL-a iz Nikozije s 1:0 pogotkom Alexandrea Lacazettea u 58. minuti. Lyon je dugo lomio otpor Ciprana koji su se u Francuskoj došli isključivo braniti, istom taktikom s kojom su u skupini izbacili Šahtar i Porto. To im je uspijevalo do 58. minute kada Lacazetteov udarac u mrežu skreće Paolo Jorge, koji je u 47. minuti s gol-linije spasio čisti zgoditak. U sastavu Lyona nije ozlijeđenog Dejana Lovrena.

Uzvratni dvoboj igra se 7. ožujka na Cipru.

DETROIT - Vodeća momčad Zapadne konferencije NHL lige Detroit Red Wings ostvarila je 21. uzastopnu domaću pobjedu u jednoj sezoni što je novi rekord u povijesti najjače hokejaške lige na svijetu. Trijumfom 3:1 protiv Dallas Stars u Joe Louis Areni, Detroit je preskočio Boston Bruinse (1929-30) i Philadelphiju (1976) s kojima je dijelio rekord od 20. pobjeda. Od sinoć Red Wingsi su sami na vrhu. Za dva dana Detroit će protiv Nashvillea imati priliku za još jedan rekord, izjednačiti se s Bostonom koji je nanizao 22. uzastopne pobjede, ali u dvije sezone. Detroit je otvorio utakmicu silovito i u prvoj trećini zabio je dva gola, a strijelci su bili Henrika Zetterberga (7:57) i Brad Stuart (9:15). U drugoj dionici nije bilo golova, a kada je pet minuta prije kraja susreta Jiri Hudler zabio za 3:0 na tribina je počelo veliko slavlje. U samoj završnici Adam Burish je tek ublažio poraz. Najduži niz pobjeda na domaćem terenu u NBA ligi drže Chicago Bullsi koji su tijekom sezone 1995/96. nanizali 37 pobjeda, u NFL ligi u američkom nogometu rekord drže Miami Dolphins sa 27 uzastopnih pobjeda u svom dvorištu ostvarenih od 1971. do 1974. godine, dok u MLB baseball ligi najduži domaći niz imaju Pittsburgh Piratesi (1978) i Boston Red Sox (1988) sa po 24 uzastopne pobjede.

NEW YORK - U NBA ligi se nastavlja 'Linomanija'. Otkriće sezone košarkaš New Yorka Knicksa Jeremy Lin (23) nastavlja sa sjajnim nastupima zbog kojih je Amerika 'poludjela' za prvim američko-tajvanskim košarkašem u povijesti lige. Na gostovanju kod Toronto Raptorsa postigao je 27 koševa uz 11 asistencija, pri čemu i tricu za pobjedu 90:87 dvije sekunde prije kraja utakmice. Bio je to njegov drugi 'double-double' u karijeri. "Lin nastavlja sa impresivnim igrama. Svaku utakmicu igra sve bolje. Gotovo je nevjerojatno s koliko samopouzdanja i hrabrosti izlazi na teren," kazao je trener Mike D’Antoni nakon što su Knicksi upisali šestu uzastopnu pobjedu ove sezone, 14. ove sezone uz 15 poraza. Američki mediji 'gladni' priča o uspjehu preko noći prepuni su detalja o njegovom životu, a marketinški stručnjaci smatraju kako se u ovom mladiću krije neviđeni marketinški potencijal. "Lin je postao Tiger Woods prije silnih skandala. Sve mu se otvorilo," smatra PR stručnjak Ronn Torossian. Njegov dres je u Madison Square Gardenu postao najtraženiji, sa naslovnica vrište naslovi 'Linsanity', 'Lin for the win' ili 'Linderella', a koliki medijski interes izaziva njegova pojava možda i najbolje oslikava utakmica u Torontu. Raptorsi se već duže vrijeme bore s manjkom gledatelja u Air Canada Centru, no dolazak Lina privukao je na tribine 20,092 gledatelja što je rekordna posjeta ove sezone na utakmica Raptorsa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙