FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riječki karneval od 17. siječnja do 22. veljače

RIJEKA, 16. siječnja 2012. (Hina) - Ovogodišnji 29. riječki karneval počet će 17. siječnja podizanjem pusta, a završit će 22. veljače paljenjem tog simbola svih zala protekle godine, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Nakon podizanja pusta na nekoliko mjesta u gradu, uvodna priredba karnevala je izbor njegove kraljice 20. siječnja, kada će riječki gradonačelnik simbolično uručiti ključeve grada meštru karnevala Toniju, najavio je direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa. Kraljica karnevala sudjelovat će na svim događajima i predstavljanju Riječkog karnevala.

"Carnival snowboard session" na Gatu Karoline Riječke na programu je 28. siječnja, a održat će se na posebnom poligonu s pravim snijegom.

Karnevalska veljača počet će maškaranim relijem Pariz-Bakar 4. veljače, 11. veljače održat će se dječja karnevalska povorka, a 19. veljače međunarodna karnevalska povorka na kojoj se očekuje oko 8000 sudionika i 100.000 gledatelja.

U šatoru na Delti organizirat će se maškarane zabave na kojima će, među ostalima, kako je najavljeno, nastupati Jole, Marijan Ban, Gazde i Goran Bare s Majkama.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ocijenio je da je karneval jedan od najvažnijih događaja u Rijeci koji, kako je rekao, nestrpljivo očekuju tisuće Riječana, a "mobilizira cijeli taj kraj".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙