FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šišljagić: proračun "anemičan i pesimističan"

OSIJEK,13. veljače, 2012.(Hina) - Predsjednik Hrvatskoga demokratskog saveza Slavonije i Baranje i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić rekao je da je vladin prijedlog proračuna, koji je za 3,4 milijarde kuna manji od prošlogodišnjega, "anemičan i pesimističan".

Zabrinjava ukupno smanjenje novca za poljoprivredu, a posebice smanjenje poticaja poljoprivredi, rekao je Šišljagić, ističući kako to osobito pogađa Slavoniju i Baranju, gdje je upravo poljoprivreda prioritetna gospodarska grana.

Upravo na smanjivanju novca za poljoprivredu može se procijeniti "koliko su bile istinite predizborne poruke Kukuriku plana 21 i te koalicije, koja je stalno naglašavala kako neće biti zaboravljeni najsiromašniji hrvatski krajevi".

Zabrinjava i prijedlog smanjivanja novca iz proračuna za kapitalne investicije vezane uz osnovne i srednje škole, zdravstvo, ali i navodnjavanje i odvodnju. "Upravo mi u Slavoniji i Baranji imamo niz dogovorenih projekata vezanih uz navodnjavanje i ne znam kako će se oni realizirati", rekao je Šišljagić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙