FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: pozitivna reakcija investitore na odluku grčkog parlamenta

NEW YORK, 13. veljače 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su ojačali pod utjecajem odluke grčkog parlamenta o usvajanju dodatnih mjera štednje, koje su bile uvjet za odobravanje drugog paketa međunarodne pomoći Ateni.

Terminski Dow Jones indeks bio je u 14,00 sati u plusu 83 boda, a tehnološki Nasdaq 16,5 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 9,3 boda te je bio iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Dionice europskih banka u prosjeku su ojačale 1,1 posto, pri čemu je dionica Nacionalne banke Grčke poskupjela više od 10 posto.

Istodobno, u elektroničkom predtrgovanju na Wall Streetu dionica Bank of Americe na dobitku je 2,1 posto, a Citigroupa 2 posto.

„Grčki parlament usvojio je paket mjera štednje, što je korak u pravom smjeru u smislu odobravanja drugog paketa međunarodne financijske pomoći Ateni. No, socijalni nemiri i prosvjedi koji su pogodili Grčku vjerojatno će ograničiti današnje dobitke“, ističe Peter Cardillo, ekonomist pir investicijskom društvu Rockwell Global Capital.

Od važnijih vijesti, danas bi američki predsjednik Barack Obama trebao poslati prijedlog proračuna za 2013. godinu u Kongres.

Ovoga tjedna očekuje se objava financijskih izvješća 51 kompanije čije su dionice sadržane u S&P 500 indeksu.

Po podacima Thompson Reutersa, od 352 kompanije iz tog indeksa koje su već objavile izvješća, njih 63 posto svojim je rezultatima premašilo očekivanja analitičara.

Na europskim su burzama cijene dionica su također porasle, nakon što je grčki parlament prihvatio nove mjere štednje. Trenutno u pariški CAC, frankfurtski DAX i londonski Ftse indeks u plusu između 0,5 i 1,1 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙