FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: moguć pad cijena dionica drugi dan zaredom

NEW YORK, 7. veljače 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su oslabili ukazujući da bi cijene dionica na Wall Streetu mogle pasti drugi dan zaredom jer i dalje nema napretka u pregovorima Grčke s međunarodnim kreditorima o novoj financijskoj pomoći.

Terminski Dow Jones indeks bio je u 14,00 sati u minusu 6 bodova, a tehnološki Nasdaq 5,75 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 oslabio je 4,7 bodova te je bio ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Grčki premijer Lucas Papademos gotovo cijelu prošlu noć pregovarao je s kreditorima uz Europske unije i Međunarodnim monetarnim fondom o daljnjim fiskalnim reformama, dok sindikati u zemlji pozivaju na nacionalni štrajk protiv novih smanjivanja potrošnje.

„Od samog početka ovoga tjedna najveća briga nam je kada će, ako će uopće, Grčka postići dogovor s kreditorima. Što dulje čekamo dogovor, tržište će postajati nervoznije“, ističe Art Hogan, izvršni direktor pri Lazar Capital Marketsu.

I na europskim burzama cijene dionica su u padu, i to ne samo zbog Grčke nego i razočaravajućih poslovnih procjena švicarske banke UBS. Trenutno je londonski Ftse indeks u minusu 0,54 posto, frankfurtski DAX 1,03 posto, a pariški CAC 0,35 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙