FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijeće ministara BiH napokon riješilo proračun za 2011.

SARAJEVO, 13. veljače 2012.(Hina) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine u novom sazivu prvog je radnog dana svog mandata u ponedjeljak utvrdilo iznos državnog proračuna za 2011. godinu, što je mjesecima bio povod za prijepore među političkim strankama u toj zemlji ali i među najvišim tijelima izvršne i zakonodavne vlasti.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda je nakon sjednice tog tijela održane u Sarajevu novinarima kazao kako je konačno utvrđen nacrt zakona o proračunu za 2011. godinu.

Konstatirao je kako je protekle godine za financiranje države i njenih obveza utrošeno nešto više od 1,245 milijarde konvertibilnih maraka (nešto više od 650 milijuna eura) pa je na temelju ranije odluke Zastupničkog doma to ujedno i iznos na kojemu će se temeljiti odluka o privremenom tromjesečnom financiranju koja će vrijediti do usvajanja proračuna za 2012. godinu.

Nacrt zakona o proračunu treba usvojiti Predsjedništvo BiH, a konačno odobriti Zastupnički dom parlamenta BiH.

Ministar financija Nikola Špirić kazao je kako se intenzivno radilo na rješavanju ovog problema od petka kada je novo Vijeće ministara stupilo na dužnost.

"Stekli su se uvjeti da sva tijela normalno rade i funkcioniraju i da se usvoji proračun za 2012. godinu", kazao je Špirić dodajući kako je uvjeren da će i to pitanje ubrzo biti riješeno.

Ocijenio je kako je u proteklim mjesecima došlo do "političkog zagušenja" i "političke histerije" što je spriječilo rješavanje problema proračuna čime je ujedno dovedena u pitanje otplata vanjskog duga BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙