FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet uz kavu

ZAGREB, 13. veljače 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

LOS ANGELES

Britanska soul pjevačica Adele osvojila je šest nagrada "Grammy" i to za svaku od kategorija za koju je nominirana pa tako i za album godine "21" te za najizvođeniju pjesmu godine "Rolling In the Deep". Ovogodišnja dodjela nagrade Grammy obilježena je srećom zbog Adelina uspjeha i povratka na pozornicu, ali i tugom za iznenada premuinulom pjevačicom Whitney Houston koje su se prisjetili mnogi glazbenici u svojim govorima i izvedbama. Glumica i pjevačica Jennifer Hudson otpjevala je hit Withney Houston "I Will Always Love You" kako bi odala počast preminuloj pjevačici, a gost na ovogodišnjoj dodjeli Cool J pozvao je na molitvu za njenu obitelj, prijatelje i obožavatelje. Drugi veliki pobjednici su rockeri "Foo Fighters" koji su "pobrali" pet Grammy-a uključujući i nagradu za najbolju rock izvedbu za svoj hit "Walk." Nagrade "Grammy" su dodijeljene u više od 75 kategorija i mnogi dobitnici prisjetili su se Whitney Houston.

LONDON

Francuski crno-bijeli film "Umjetnik", posveta hollywoodskom nijemom filmu dvadesetih i tridesetih godina, uvjerljivi je pobjednik dodjele nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA) održanoj u London Royal Operi sa sedam osvojenih priznanja, uključujući za najbolji fim, redatelja, glavnog glumca i scenarij. Najboljim glavnim glumcem proglašen je Jean Dujardin u "Umjetniku", dok je nagradu za najbolju glumicu dobila Meryl Streep za portret bivše britanske premijerke Margaret Thatcher u filmu "Željezna lady". U kategoriji najboljeg redatelja pobijedio je Michel Hazanavicius ("Umjetnik"), koji je dobio i nagradu kao pisac najboljeg originalnog scenarija. U kategoriji adaptiranog scenarija nagradu su dobili Bridget O'Connor i Peter Straughan za film "Dečko, dama, kralj, špijun". Martin Scorsese primio je posebnu nagradu britanske akademije, BAFTA Fellowship koja se dodjeljuje pojedincu za njegov poseban doprinos filmu, dok je John Hurt dobio nagradu za izniman doprinos britanskoj kinematografiji.

PATTAYA

Tajlandski parovi počeli su maratonsko natjecanje u ljubljenju, koje se već tradicionalno organizira u povodu Valentinova, a glavni je preduvjet natjecatelja da parovi ne odvajaju usne ni za vrijeme toalet-pauza ni tijekom obroka. Sedam parova istovremeno počelo se ljubiti u tajlandskom ljetovalištu Pattaya, nekih 100 km jugoistočno od Bangkoka, u nadi da će oboriti svjetski rekord u najdužem poljupcu koji trenutno iznosi gotovo dva dana. Maraton je započeo u nedjelju i trajat će do Valentinova s nagradama i slavom za par koji uspije izdržati duže od 46 sati, 24 minute i devet sekundi. Tijekom natjecanja svaki par ima na raspolaganju jedan četvorni metar prostora. Hrana i piće moraju se uzimati na slamčicu. Pranje zuba moglo bi rezultirati diskvalifikacijom. Nužnik nije dopušten prva tri sata natjecanja. Nakon toga, spojenih usana, moraju biti u pratnji suca ako žele obaviti nuždu.

ZAGREB

Osama bin Laden, negdašnji vođa Al Kaide i jedan od najtraženijih terorista na svijetu koji je ubijen prošle godine, želio je da njegova djecu dobiju dobro obrazovanje i da žive na Zapadu, izjavio je jedan član njegove obitelji u intervjuu za britanske novine. Bin Ladenov zet, Zakaria al-Sadah, brat pete žene vođe Al Kaide, rekao je za britanske novine The Sunday Times da Bin Laden nije želio da njegova djeca i unuci slijede njegov put džihada. "On je rekao svojoj djeci i unucima da idu u Europu i Ameriku i dobiju dobro obrazovanje", kazao je al-Sadah, a objavile su novine na svojoj internetskoj stranici. "Vi trebate studirati, živjeti u miru, a ne raditi ono što ja radim ili što sam radio", govorio je Bin Laden svojoj djeci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙