FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obersnelova e-konzultacija s građanima o bivšoj rafineriji

RIJEKA , 10. veljače 2012. (Hina) - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel pokrenuo je na internetskoj stranici novu e-konzultaciju u kojoj građani sudjeluju svojim prijedlozima i primjedbama o namjeni bivše rafinerije nafte na Mlaki u kojoj je 2008. prestala proizvodnja naftnih derivata.

Bivša rafinerija smještena je u neposrednoj blizini mora na zapadnoj strani grada na površini dugačkoj oko 800 metara i širokoj do 300 metara.

E-konzultacijom gradonačelnik želi doznati mišljenje građana o namjeni tog prostora koje će se uzeti u obzir pri izradi izmjena i dopuna prostornog plana i generalnog urbanističkog plana, gdje se prostor bivše rafinerije ocjenjuje posebno zanimljivim.

Prijedlozi i primjedbe građana koji stignu e-konzultacijom proslijedit će se na procjenu izrađivaču plana - Urbanističkom zavodu grada Zagreba i nositelju izrade plana - Odjelu riječke gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem. Nakon obrade, rezultati e-konzultacije uvrstit će se među ostale rezultete javne rasprave o tom pitanju te će se s prijedlogom plana Gradskom vijeću poslati na prihvaćanje.

Građani mogu predložiti sadržaje na tom području te što se u to područje može premjestiti iz drugih dijelova grada, mogu ocijeniti koliki je omjer stambenih, poslovnih i rekreacijskih sadržaja poželjan te koje su gospodarske aktivnosti potrebne gradu a mogu biti smještene na Mlaku i slično.

To je druga e-konzultacija u Rijeci. Prva se odnosila na uređenje plaže Ploče podno bazenskog kompleksa na Kantridi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙