FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dožupan Brčić proglasio radnu obvezu za zaposlene u tijelima županije

SPLIT, 7. veljače 2012. (Hina) - Tridesetak djelatnika u tijelima Splitsko-dalmatinske županije danas popodne lopatama je čistilo prostor ispred zgrade sjedišta te županije u Ulici Domovinskog rata u Splitu na temelju radne obveze koju je uveo načelnik Županijskoga stožera za zaštitu i spašavanje Luka Brčić, koji je ujedno i dožupan.

"Kao načelnik Županijskoga stožera za zaštitu i spašavanje, imam ovlasti uvesti radnu obvezu za djelatnike u županijskim tijelima", rekao je za Hinu Brčić, dodajući da je to i iskoristio te je tridesetak ljudi, uglavnom muškaraca, danas do kraja radnog vremena lopatama uklanjalo snijeg i poledicu ispred zgrade županije. Po njegovu tumačenju, riječ je o organiziranom čišćenju snijega i poledice jer je dio djelatnika u županijskim tijelima i jučer bio dobrovoljno angažiran na tom poslu. Brčić je istaknuo da je današnje čišćenje snijega i poledice bilo potrebno zbog mnoštva građana koji dolaze u sjedište županije te kako sutra, ne bude li novih oborina, neće biti potrebna nova radna obveza.

Neki su mediji objavili da je dio djelatnika županije navodno bio nezadovoljan radnom obvezom jer je, kako su naveli, čišćenje snijega u ovlasti gradskih, a ne županijskih tijela. Brčić je odbio takve primjedbe i rekao da su "gradski prostori opće dobro i ne treba gledati tko će ih čistiti u izvanrednim okolnostima kao što su sada".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙