FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lavrovu veličanstven doček u Siriji

DAMASK, 7. veljače 2012. (Hina/AFP) - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov stigao je u utorak na razgovor s predsjednikom Bašarom al-Asadom u Damask, gdje ga je dočekalo mnoštvo oduševljenih Sirijaca kako bi zahvalili Rusiji, saveznici njihova režima.

"Hvala Rusiji, Hvala Kini", skandirala je masa okupljenih, navodno nijh nekoliko tisuća, mašući sirijskim i ruskim zastavicama, objavila je sirijska državna televizija.

Državna televizija je prenijela da je mnoštvo došlo odati počast stajalištu Rusije koja podržava Siriju, njezin narod i reforme u tijeku u zemlji.

Sergej Lavrov i Mihail Fradkov, šef ruskih vanjskih obavještajnih službi, stigli su u Damask na razgovore s predsjednikom Bašarom al-Asadom, objavilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova na Twitteru.

Moskva je u nedjelju objavila da će Lavrov otići u Damask razgovarati o brzom pokretanju neophodnih demokratskih reformi u Siriji, gdje je u represiji prosvjeda protiv sirijskog režima poginulo više od 6.000 ljudi u 11 mjeseci, navele su nevladine organizacije. Samo ih je u ponedjeljak ubijeno stotinu, a napadi sirijske vojske na Homs, središte prodemokratskog ustanka, nastavljeni su i danas.

U subotu su Rusija i Kina uložile veto u UN-u na rezoluciju Vijeća sigurnosti u Siriji, na ogorčenje zapadnih zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙