FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

M. Stanković: plasman u polufinale Europskog prvenstva veliki je uspjeh

SPLIT, 7. veljače 2012. (Hina) - Izbornik hrvatske reprezentacije u malom nogometu Mato Stanković izjavio je nakon večerašnje pobjede u četvrtfinalnoj utakmici Europskog prvenstva protiv reprezentacije Ukrajine da je plasman naše reprezentacije u polufinale tog natjecanja veliki uspjeh.

Najvažnije je da smo u polufinalu igrom i pobjedom nagradili publiku u Spaladium Areni, a sada idemo u zagrebačku Arenu također nagraditi publiku, rekao je Stanković novinarima nakon pobjede Hrvatske nad Ukrajinom 3-1 nakon kaznenih udaraca.

Naglasio je da su osim igrača za uspjeh zaslužni i svi članovi stručnog stožera hrvatske reprezentacije. Cijeli stručni stožer dao je doprinos uspjehu, svi smo za ovo natjecanje živjeli kao jedna obitelj, kazao je Stanković.

Za utakmicu protiv reprezentacije Ukrajine rekao da je bila "šahovska" i teška. Nije bilo lako ni igračima na terenu, niti nama na klupi, ni publici na tribinama jer reprezentacija Ukrajine je vrhunska ekipa koja je do sada tri puta igrala u finalima europskih prvenstava, istaknuo je Stanković.

Izbornik je posebno pohvalio publiku u Spaladium Areni rekavši da je Split još jednom pokazao "veliko srce" u navijanju za našu reprezentaciju. Ono što je Zagreb napravio s hokejom na ledu, na koje utakmice publika masovno dolazi, to je naša malonogometna reprezentacija napravila u Splitu, kazao je.

Za golmana hrvatske reprezentacije Ivu Jukića, koji je obranama tri penala najzaslužniji za pobjedu protiv Ukrajine, izbornik je rekao kako je cijeli dosadašnji dio prvenstva branio konstantno dobro i ponašao se kapetanski.

Objašnjavajući tajnu večerašnje obrane triju kaznenih udaraca, Jukić je rekao kako "najčešće kada obrani prvi penal onda obrani još nekoliko", što se dogodilo i večeras u Spaladium Areni.

Ova generacija hrvatske reprezentacije u malom nogometu igrama i pobjedama na Europskom prvenstvu pokazala je da će idućih nekoliko godina biti u samom svjetskom vrhu, istaknuo je Jukić.

U utakmici četvrtfinala EP u dvoranskom nogometu Hrvatska je u splitskoj Areni pred 8.000 gledatelja nakon izvođenja kaznenih udaraca pobijedila Ukrajinu 3-1 (1-1). Nakon 40 minuta i produžetaka od 2 x 5 minuta rezultat je bio 1-1, pa su o pobjedniku odlučili kazneni udarci sa 6 metara, a junak je bio hrvatski vratar Ivo Jukić koji je obranio tri penala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙