FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Krizni stožer civilne zaštite u Mostaru uveo radnu obvezu

MOSTAR, 6. veljače 2012. (Hina) - Krizni stožer Civilne zaštite grada Mostara uveo je u ponedjeljak radnu obvezu svim uposlenicima javnih institucija u tome gradu te je naložio mjere kako bi se osigurala opskrba hranom, lijekovima, energijom i bolja prohodnost, jer je grad zbog snježnog nevremena koje traje od petka jedino prometno povezan s okolinom preko Čapljine, priopćeno je nakon sjednice Kriznog stožera Mostara.

Gradonačelnik Ljubo Bešlić, koji predsjeda Kriznim stožerom, naložio je svim muškim uposlenicima Gradske uprave i javnih ustanova da se jave na svoja radna mjesta kako bi se angažirali na čišćenju ulaza u objekte od snijega kojim je grad zatrpan te na zaštiti ljudi i imovine. Mostarski krizni stožer odredio je je 24-satno praćenje stanja u vezi s čišćenjem prometnica, zdravstvom, prometom, opskrbom i pomoći građanima. Pri tome je naloženo osiguranje bolje ospkrbe grada s osnovnim životnim namirnicima i lijekovima jer su građani u panici gotovo opustošili police u trgovinama. Traži se i nesmetana opskrba električnom energijom, vodom i gorivom, kao i osiguranje stalne prohodnosti prema važnijim objektima Sveučilišnoj kliničkoj bolnici, ustanovama hitne pomoći i drugim važnijim institucijama. Budući da je Mostar doslovno zatrpan snijegom naloženo je da se snijeg odvozi u rijeke Neretvu i Radobolju. Krizni stožer Mostara naložio je da se osiguraju prostorije za prihvat i smještaj osoba koji su se zatekle u Mostaru i koje to zatraže te da im se preko pučke kuhinje osigura minimalno jedan obrok.

Policiji su dane ovlasti da uklanja brojna vozila koja su ostala zaglavljena na cestama kako bi se povećala prohodnost. Također je zatraženo od građana Mostara da očiste prilaze svojim zgradama navodeći da će u suprotnom biti kažnjavani.

Zapovijed će vrijediti do prestanka stanja elementarne nepogode, preciziraju u mostarskom Kriznom stožeru.

Prema izvješću Asocijacija auto-moto klubova BiH sa sjedištem u Mostaru, potpuno je obustavljen promet iz ovoga grada magistralnim cestama prema Širokom Brijegu, Čitluku i Sarajevu. Jedino je prohodna magistralni pravac M-17 prema Čapljini i dalje prema granici s Hrvatskom. U većem dijelu Hercegovine potpuno je obustavljen promet zbog visokih snježnih nanosa i mjestimičnih lavina.

U Mostaru je zabranjeno prometovanje na lokalnim cestama osim za vozila hitne pomoći, policije, vatrogasaca, gorske službe spašavanja i opskrbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙