FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeli pripremni radovi na lokaciji buduće Ikee

ZAGREB, 2. veljače 2012. (Hina) - Tvrtka Ikea Hrvatska danas je izvijestila da su počeli pripremni radovi na lokaciji buduće robne kuće i trgovačkog centra Ikea u Rugvici.

Riječ je o pripremnim radovima na izmještanju sustava melioracijskih kanala sa sredine na rub Ikeina zemljišta.

Radovi su vrijedni nešto više od sedam milijuna kuna, a izvodi ih građevinska tvrtka "Zagorje gradnja" iz Zagreba koja je posao dobila na natječaju između nekoliko domaćih i stranih tvrtki, navodi se u priopćenju.

Rok za završetak radova je kraj ožujka kada se očekuje i dobivanje uporabne dozvole, a potom i primopredaja kanala Hrvatskim vodama koje su kao vlasnik kanala odobrile tu investiciju i radove.

Usporedo s tim radovima uskoro se očekuje dobivanje lokacijske dozvole za lokalne prometnice, za što je Ikea još prošle godine podnijela zahtjev te ga nekoliko puta nadopunjavala.

Isto tako, Hrvatske autoceste provode potrebne radnje za početak rekonstrukcije i dogradnje prometnog čvora Ivanja Reka, investiciju koju Ikea sufinancira sa 80 posto sredstava, odnosno 100 milijuna kuna.

Nakon primopredaje melioracijskih kanala te početka radova na izgradnji pristupnih prometnica Ikea će ispuniti zakonske preduvjete za podnošenje zahtjeva za lokacijsku dozvolu, a potom i potvrdu glavnog projekta za objekte tj. Ikea robnu kući i trgovački centar, navodi se u priopćenju.

Direktor tvrtke Ikea Hrvatska Dragan Skalušević kaže kako su zadovoljni trenutnim razvojem projekta, prvi konkretni radovi su u tijeku, a uskoro očekuju dobivanje lokacijske i građevinske dozvole za lokalne prometnice, koje će također u potpunosti financirati i izgraditi.

Kada je u pitanju početak radova na Ikea robnoj kući i trgovačkom centru, ističe kako taj dio nije u potpunosti u njihovoj nadležnosti. Jedino što možemo obećati je da smo u stanju gradnju robne kuće završiti u roku 12 mjeseci od dobivanja svih potrebnih dozvola, a trgovački centar za dodatnih 6 mjeseci, kazao je.

Za trgovački centar, koji će atrijem biti spojem s Ikea robnom kućom i s njom činiti jednu cjelinu, bilježi izuzetno dobar interes za zakup, za sada je oko 62 posto centra pokriveno predugovorima zainteresiranih zakupaca, navodi se u priopćenju.

Skalaušević je u listopadu prošle godine kazao kako otvaranje Ikeine robne kuće i trgovačkog centra u Rugvici kraj Zagreba, ovisi o dobivanju potrebnih dozvola te kako su, po njihovu dobivanju, spremni otvoriti objekt u roku 12 mjeseci.

Kako je tada izjavio, Ikea u svoju robnu kuću u Rugvici ulaže od 50 do 60 milijuna eura, u trgovački centar planira se ulaganje od oko 200 milijuna eura, što znači ukupno ulaganje od oko 250 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙