FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 25. siječnja

ZAGREB, 24. siječnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 25. siječnja.

ZAGREB - Ministar poduzetništva Gordan Maras na konferenciji za novinare predstavit će operativni plan malog i srednjeg poduzetništva u narednom razdoblju. Ministar će predstaviti i svoje najbliže suradnike te iznijeti operativni plan, ciljeve i viziju rada Ministarstva u narednom razdoblju (10,00 sati, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Vukovarska 78, velika dvorana).

ZAGREB - Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske predstavit će projekt benchmarking hrvatskog hotelijerstva, kojeg provode u suradnji sa Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije i Istra Informatičkim Inženjeringom iz Pule. Benchmarking hrvatskog hotelijerstva je prvi jednoobrazni sustav mjerenja i usporedbe rezultata poslovanja na razini hotelijerstva Hrvatske. Sustav implementira praćenje i usporedbu internih rezultata hotela po istovjetnim kriterijima u Hrvatskoj, uvažavajući međunarodne standarde izvješćivanja u hotelskoj industriji. U okviru projekta izgrađena je interaktivna online baza podataka o financijskim i nefinancijskim rezultatima poslovanja hotela, koja se pratiti na dnevnoj, tjednoj i mjesečnoj razini, a omogućava usporedbu vlastitog hotela s najboljim u izabranoj kategoriji (11,00 sati, Hotel Westin, Kršnajvoga 1).

ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u studenom prošle godine je u odnosu na isti mjesec 2010. godine bio manji za 5,4 posto, pokazuju kalendarski prilagođeni indeksi koje je objavio Državni zavod za statistiku. Studeni je bio 32. uzastopni mjesec u kojem je fizički obujam građevinskih radova mjeren odrađenim satima radnika na gradilištima pao na godišnjoj razini. Prema desezoniranim indeksima, građevinski radovi u studenom bili su veći odnosu na listopad za 1,6 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙