FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snijeg zabijelio Istru

PULA, 1. veljače 2012.(Hina) - Snijeg uz koji je puhala olujna bura padao je tijekom noći u većem dijelu Istre - najviše ga je bilo u Labinu i Rapcu, a na jugu Istre zadržao se ponegdje tek koji milimetar.

Snijeg je jutros prestao padati, a u većini se mjesta otopio. Ipak, jutros su ga barem nakratko mogli vidjeti stanovnici Pule i okolice, Žminja, Poreča, Umaga, Labina i Rapca, a u Pazinu ga, primjerice, nije bilo.

Po podatcima Državne uprave za zaštitu i spašavanje, nešto debljega snježnog pokrivača ima na Ćićariji i na području Labina, gdje i dalje vrijede zimski uvjeti vožnje. Ujedno, na dionicama Istarskog ipsilona i dalje je obvezatna zimska oprema premda nema snijega i premda su ceste u cijeloj Istri čiste i prohodne. I dalje vrijedi upozorenje za jaku i olujnu buru, koja od sinoć ne slabi i zbog koje su pulski vatrogasci imali nekoliko intervencija u kojima su s cesta uklanjali grane i stabla.

Po riječima zapovjednika pulske Javne vatrogasne postaje Klaudija Karlovića, vatrogasci su jutros uklonili stablo s državne ceste Pula-Marčana, nedaleko od Loborike, a većih intervencija nije bilo.

Po podatcima istarske Policijske uprave, od ponoći do danas u 13 sati dogodilo se pet prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena i jedna lakše, a u tri nesreće počinjena je samo materijalna šteta.

Tijekom noći izmjerene su vrlo niske temperature pa je na nekim cestama bilo i poledice. Danas u 13 sati u Puli i Pazinu izmjeren je jedan stupanj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙