FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija: Izvanredno stanje i troje mrtvih zbog vremenskih nepogoda

BEOGRAD, 30. siječnja 2012. (Hina) - Zbog obilnih snježnih padalina i mećava koje traju već danima u 14 srbijanskih općina proglašeno je izvanredno stanje, pri čemu je dosadašnja bilanca troje mrtvih, dok je u ponedjeljak nastavljena potraga za dvjema nestalim osobama.

Situacija je teška najviše zbog iznimno niske temperature diljem Srbije i vjetra koji otežava čišćenje pristupnih prometnica do udaljenih naselja u planinskim krajevima, posebice u onima koji su ostali i bez električne energije, izvješćuju srbijanski mediji te navode kako su u valjevskom kraju pronađene tri žrtve mećave, a da se traga za dvije nestale starije osobe u okolini Medveđe i Suvobora.

Zbog vjetra i snježnih nanosa, koji su ponegdje visoki i do pet metara, u 14 općina je proglašeno izvanredno stanje, a do mnogih sela nije moguće doći jer su zametene brojne lokalne ceste, navodi se.

Zimske službe angažirane su danonoćno sa svojom mehanizacijom na čišćenju snijega i otvaranju blokiranih puteva, što dodatno otežava vjetar koji vraća nanose na ceste koje se čiste, a na evakuaciji starih i bolesnih osoba građanima pomažu pripadnici vojske i vatrogasne službe.

Temperatura u Beogradu i Novom Sadu jutros je iznosila minus devet stupnjeva, dok je najhladnije bilo u Kragujevcu, gdje je izmjereno minus 21.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙