FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kotromanović primio francuskog veleposlanika i vojnog izaslanika

ZAGREB, 24. siječnja 2012. (Hina) - Ministar obrane Ante Kotromanović primio je danas francuskog veleposlanika Jeromea Pasquuiera i francuskog vojnog izaslanika brigadira Erica Prigenta te im zahvalio na potpori koju je Francuska Republika pružala Hrvatskoj u procesu pristupanja Hrvatske u Europsku uniju.

Istaknuo je kako Hrvatska poštuje francuske napore u stabiliziranju Europske unije, priopćeno je iz Ministarstva obrane (MORH). Republika Hrvatska će i nadalje nastaviti pridonositi europskoj sigurnosnoj i obrambenoj politici, jer želi kao i do sada, neovisno o našoj veličini biti dio šire sigurnosne politike i pridonijeti stabilnosti i sigurnosti, naglasio je ministar Kotromanović.

Podsjetio je i na hrvatsko sudjelovanje u brojnim misijama i operacijama, osobito ISAF i KFOR, gdje hrvatski pripadnici ostvaruju vrlo dobru suradnju i s pripadnicima francuskih oružanih snaga.

Veleposlanik Pasquier čestitao je ministru Kotromanoviću na ishodu referenduma, istaknuvši kako nas sve skupa u EU čeka još puno posla. Istaknuo je vrlo dobru suradnju dvaju ministarstava obrane osobito u obuci mornaričkih časnika, naglasivši kako ima još puno područja na kojima bi se mogla proširiti suradnja. Među ostalim, spomenuta je moguća suradnja vojnih industrija.

Ministar Kotromanović predstavio je francuskom veleposlaniku trenutačne aktivnosti MORH-a na preustroju, te na donošenju ključnih obrambenih zakona i strateških dokumenata, naglasivši kako nam je cilj biti manji, ali efikasniji na svim područjima djelovanja, stoji u priopćenju Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙