FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crikvenica povlači zabilježbe na nekretnine Jadrana

CRIKVENICA, 23. siječnja 2012. (Hina) - Gradonačelnik Crikvenice i predsjednik Odbora vjerovnika Jadrana d.d. u stečaju Damir Rukavina podupro je u današnjem priopćenju prijedlog nove Vlade da se potraživanja vjerovnika Jadrana pretvore u dioničarske udjele, navodeći da Crikvenica povlači svoje zabilježbe na nekretninama te tvrtke.

Rukavina je svim vjerovnicima Jadrana, posebno bivšim i sadašnjim radnicima, uputio apel da povuku svoje zabilježbe na nekretninama. Istaknuo je da su njihove tražbine priznali Trgovački sud i stečajna upraviteljica, da je "čisto stanje nad nekretninama preduvjet za konačno rješenje problema Jadrana" te da je to u interesu svih građana Crikvenice.

U priopćenju se navodi da je Grad Crikvenica sa zadovoljstvom primio vijest da se nova Vlada brzo i aktivno uključila u rješavanje problema "Jadrana". Dodaje se da je 2010. i 2011. Crikvenica predlagala rješenja, ali da se tadašnja Vlada o njima nije očitovala.

Po navodima iz Sindikata Istre i Kvarnera (SIK), ministar turizma Veljko Ostojić prošlog je tjedna, nakon sastanaka sa sindikatima Jadrana, stečajnom upraviteljicom Marijom Ružić i ministrom financija Slavkom Linićem najavio da je "problem Jadrana moguće riješiti uz nužno uključivanje svih vjerovnika, uključujući i radnike".

Na web stranicama SIK-a navodi se da je "Vlada voljna svoja potraživanja pretvoriti u uloge, a problem Turističkog naselja Kačjaka i autokampa Selce riješiti tako da se njima dokapitalizira Jadran, u dogovoru s Gradom Crikvenicom" te da je preduvjet za to da se radnici odreknu razlučnih prava i da svoja potraživanja pretvore u uloge.

Vjerovnici od Jadrana d.d. u stečaju potražuju ukupno oko 500 milijuna kuna, a najveći vjerovnik je država s tražbinama od oko 300 milijuna kuna.

Stečaj te crikveničke hotelsko-ugostiteljske tvrtke na Trgovačkom sudu u Rijeci pokrenut u sredini 2010., a rok za izradu stečajnog plana je 16. travnja 2012.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙