FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U beljskim vinogradima obilježen blagdan Svetoga Vinka

BELI MANASTIR, 20. siječnja 2012. (Hina) - Blagdan vinogradara Sveti Vinko proslavljen je danas u beljskim vinogradima na Banovu brdu tradicionalnim običajima, kićenjem vinograda kulenom i kobasicom te posvetom vinograda.

Predsjednik Uprave Belja d.d. Goran Pajnić istaknuo je kako je prošla godina bila iznimno značajna za proizvodnju vina u Belju zbog otvaranja suvremenog vinskog kompleksa vrijednog 20 milijuna eura.

Naveo je da su Podrumi Belje najveći hrvatski proizvođač grožđa, koje se uzgaja na 583 hektara vlastitih vinograda. U vinogradima vinogorja Baranja, na obroncima Banova brda, novootvoreni vinski kompleks prostire se na tri hektara. U novoj vinariji instalirano je 247 inoks spremnika, čiji je ukupni kapacitet osam milijuna litara vina, rekao je Pajnić.

Na današnjoj proslavi u beljskim vinogradima bio je i izvršni potpredsjednik Agrokora za poslove maloprodaje Ante Todorić koji je istaknuo kako je Agrokor u zadnjih pet godina u Belje, Vupik i vinkovački PIK uložio oko tri milijarde kuna.

Beljska nova vinarija i beljska vina spadaju u sam vrh svjetske tehnologije i kvalitete vina, kazao je Todorić. Važnim je ocijenio i povezanost turizma s beljskim vinogradima, gdje ima niz atraktivnih sadržaja među kojima je i 450 godina stari vinski podrum, ali i beljska tradicija od preko 300 godina.

Agrokor je prepoznao važnost razvoja Slavonije i Baranje za cijelu Hrvatsku te će i dalje ulagati u razne proizvodne djelatnosti, rekao je.

Na proslavi Vinceške u beljskim vinogradima bili su nazočni brojni gosti iz cijele Hrvatske koji su mogli uz pečenu slaninu i kobasice na vatri uz vinograd, kušati i mlado vino.

(Hina) xvs yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙