FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: okupljaju se vjerovnici Credo banke

RIJEKA, 18. siječnja 2012. (Hina) - Predstavnici lokalnih jedinica i tvrtaka iz Primorsko-goranske županije koje su svojedobno položile svoj novac u Credo banku, koja je sada u stečaju, danas su se na sastanku s obnašateljem dužnosti župana Vidojem Vujićem dogovorili da će osnovati županijski "pool" sa stručnim timom za zaštitu prava vjerovnika te banke.

Vujić je na konferenciji za novinare nakon sastanka kazao da su odlučili pristupiti "poolu" kao interesnoj skupini te da je za promicanje njihovih interesa i prikupljanje informacija odabran odvjetnički ured Bošković- Živadinov i odvjetnik Milorad Stanić. Dodao je da se sve više javljaju i građani, fizičke osobe, koji žele da se u stečaju Credo banke zastupa i njihove interese.

Članovi "poola" istaknuli su da će razmjenjivati informacije, oblikovati zajedničke stavove, zajednički nastupati u stečaju Credo banke te da im je cilj utjecati na to da stečajni postupak bude što kraći, da se u Credo banci provede stečaj s preustrojem, a da vjerovnici dođu do svog novca.

Opunomoćenik dijela vjerovnika Milorad Stanić kazao je da će se osnivanjem "poola" nastojati izbjeći konkurenciju vjerovnika pri ishodovanju tražbina, da će na slijedećem sastanku biti izabrano vodstvo i opunomoćenik "poola" za zastupanje na skupštini vjerovnika te je pozvao i sve ostale vjerovnike da im se pridruže.

Odgovarajući na novinarski upit o potrebi osnivanja "poola" s obzirom na to da će biti osnovan odbor vjerovnika Credo banke u stečaju, Stanić je rekao da se odbor vjerovnika mora osnovati po zakonu, a da je namjera već okupljenih vjerovnika da angažiraju što više članova skupštine vjerovnika s pravom glasa kako bi mogli utjecati na donošenje odluka.

Stanić je rekao da još nema službenih informacija, ali da postoji informacija da pravne i fizičke osobe od Credo banke potražuju ukupno oko 800 milijuna kuna.

Prema podacima iz Primorsko-goranske županije, procjenjuje se da su gradovi, općine i trgovačka društva iz te županije u Credo banci imali oko 100 milijuna kuna. Među njima su općine Matulji, Lovran i Mošćenička Draga, tvrtke Žičara Učka, PIK Rijeka., Regionalna veletržnica Rijeka-Matulji, Centaroprema, Torpedo u stečaju, Transagent, Grand hotel Adriatic, Kvarner Weiner Stadtische osiguranje Rijeka i Trgovačko Opatija u stečaju.

Na Trgovačkom sudu u Splitu je 16. siječnja doneseno rješenje o otvaranju stečajnog postupka nad Credo bankom, a ispitno ročište na kojem će se ispitivati prijavljene tražbine zakazano je za 22. ožujka ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙