FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat traži od Vlade i gradova zamjenu potraživanja za udjele u Diokiju

ZAGREB, 11. siječnja 2012. (Hina) - Samostalni sindikat radnika u djelatnostima energetike, kemije i nemetala Hrvatske zatražio je danas od Vlade da potraživanje HEP-a od Diokija pretvoriti u vlasnički udio u toj tvrtci.

Isti zahtjev za pretvaranjem potraživanja tvrtki u njihovom vlasništvu u vlasnički sindikat je uputio jedinicama lokalne i područne samouprave Omišalj i Zagreb.

Sindikalci u priopćenju kažu da podržavaju aktivnosti koje Uprava Diokija poduzima radi pokretanja proizvodnje koja je u zastoju od rujna prošle godine te aktivnosti u procesu restrukturiranja toga poduzeća, ali ih smatraju nedovoljnim.

Smatraju da bi odlukom o zamjeni potraživanja za udjel Vlada dokazala svoju namjeru aktivnijeg uključivanja u pokretanje hrvatskog gospodarstva i ohrabrila druge vjerovnike da se povedu za njenim primjerom.

Sindikat traži sastanak s ključnim vjerovnicima Diokija kako bi se donijela odluka o trenutnoj deblokadi računa kompanije i pokretanju proizvodnje.

Vrijeme deblokade, smatraju sindikalisti, mora se iskoristiti za donošenje odluka o vlasničkom i poslovnom restrukturiranju Diokija čime bi se zaštitilo gotovo 900 produktivnih radnih mjesta.

Sindikat napominje da Dioki raspolaže proizvodnim i ljudskim resursima i tržištem koje traži njegove proizvode, te da je treći izvoznik u Hrvatskoj koji gotovo 90 posto proizvoda plasira na inozemno tržište.

Radnici Diokija zadnju su isplatu djelomične plaće za listopad 2011. primili u prosincu prošle godine, pa zbog egzistencijalne ugroženosti više nemaju vremena i strpljenja čekati vlasničko i poslovno restrukturiranje koje traje od ožujka prošle godine, kažu u sindikatu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙