FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 18. siječnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

MELBOURNE

Jedini hrvatski predstavnik na prvom grand slam turniru godine Australian Openu Ivo Karlović plasirao se u treće kolo nakon što je u srijedu pobijedio Argentinca Carlosa Berlocqa 7-6(4), 3-6, 6-3, 6-4 nakon tri i pol sata igre.

Karlović je meč dobio zahvaljujući realizaciji 20 aseva. Koliko je susret bio izjednačen govori i činjenica da je Karlović Berlocqu, 61. na ATP ljestvici, u tri navrata uzeo servis kao i on njemu. Naš je tenisač osvojio 72 posto poena na prvom servisu. Ovo je bio njihov prvi međusobni susret.

U trećem kolu Australian Opena Karlovića čeka treći tenisač svijeta Švicarac Roger Federer s kojim je do sada igrao deset puta, a pobijedio ga samo jednom 2008. na Masters turniru u Cincinnatiju.

ZAGREB

Hrvatska nogometna reprezentacija zadržala je osmo mjesto na FIFA-inoj ljestvici najboljih reprezentacija svijeta koja se objavljuje svaki mjesec sa 1091 bodom, dok je na prvom mjestu i dalje Španjolska sa 1564 boda.

Među prvih deset reprezentacija nema nikakvih promjena. Iza vodeće Španjolske je Nizozemska (1365), treća je Njemačka (1345), četvrti Urugvaj (1309), a peta Engleska (1173).

Hrvatski protivnici na Euru 2012. Italija je kao i prošli mjesec deveta sa devet bodova manje nego Hrvatska, dok je Irska pala za jedno mjesto te je sada 23 sa 864 boda.

Od zemalja u regiji, Bosna i Hercegovina su zabilježile napredak za jedno mjesto te su ovaj mjesec 19. i 25., dok je Srbija ostala na 27. mjestu.

WASHINGTON

Rezultati utakmica američke profesionalne hokejaške lige NHL koje su odigrane u utorak navečer:

Vancouver Canucks - Los Angeles Kings 2:3 (kazneni udarci)

Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 2:3

New Jersey Devils - Winnipeg Jets 5:1

Philadelphia Flyers - Minnesota Wild 5:1

Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes 2:1 (kazneni udarci)

Washington Capitals - New York Islanders 0:3

Columbus Blue Jackets - Edmonton Oilers 4:2

New York Rangers - Nashville Predators 3:1

Tampa Bay Lightnings - Boston Bruins 5:3

Dallas Stars - Detroit Red Wings 2:3 (kazneni udarci)

San Jose Sharks - Calgary Flames 2:1 (kazneni udarci)

WASHINGTON

Ottawa Senatorsi su uzvratili suparnicima Toronto Maple Leafsima svladavši ih sinoć 3-2.

Iako su gubili 2-0 na početku prve trećine, Senatorsi su uspjeli izjednačiti pogocima Daniela Alfredssona i Jasona Spezze. Kyle Turris je pobjednički gol zabio na početku zadnje trećine osiguravši tako Ottawi njenu devetu pobjedu u 11 utakmica i približavanje vodećem Bostonu u Sjeveroistočnoj diviziji na samo bod razlike.

Pogotke za Maple Leafse su postigli Matthew Lombardi i Joffrey Lupul.

Vratar Senatorsa Craig Anderson je imao 37 obrana pridonijevši tako u ovoj pobjedi Ottawe.

Iako su bili bolji od Senatorsa u udarcima prema supraničkim vratima 39-21, Leafsima je ovo treći uzastopni poraz te su ostali na devetom mjestu u Istočnoj konferenciji, bod iza Washingtona.

NEW YORK

Rezultati utakmica američke profesionalne košarkaške lige koji su odigrani u utorak navečer:

Houston Rockets - Detroit Pistons 97:80

Milwaukee Bucks - Denver Nuggets 95:105

Cleveland Cavaliers - Golden Warriors 95:105

Orlando Magics - Charlotte Bobcats 96:89

Miami Heat - San Antonio Spurs 120:98

Chicago Bulls - Phoenix Suns 118:97

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 108:79

MIAMI

Trice su pljuštale sa svih strana u utorak kada je Miami Heat "razbio" San Antonio Spurse 120-98 iako je igrao bez Dwyanea Wadea.

Miami je bio sjajan u drugom poluvremenu kada je realizirao 12 trica iz 16 pokušaja te je tako uspio "izbrisati" razliku od 14 koševa iz prvog poluvremena te prekinuti niz od tri poraza.

LeBron James je predvodio Heat sa 33 koša i 10 asistencija, Chris Bosh je zabio 30, a Mike Miller, kojem je sinoć bila prva utakmica ove sezone nakon oporavka od ozljede, 18 sa šest od šest trica.

U dramatičnom drugom poluvremenu, Miami je nadoknadio razliku od 17 koševa iz druge četvrtine, a to im je uspjelo bez Wadea koji je sve to gledao s klupe zbog ozljede stopala slaveći svoj 30. rođendan.

Heat (9-4) je poveo nadigravši San Antonio 39-12 u trećoj četvrtini u kojoj su u jednom trenutku imali seriju 24-2 za vodstvo od 85-70.

Tony Parker je ubilježio 18 pogodaka, a Daniel Green 20 za Spurse (9-5) koji su imali kontrolu nad igrom u prvom dijelu utakmice, ali su onda izgubili i okončali niz od tri pobjede. San Antonio je ostao bez pobjede u gostima ove sezone.

Spursi su imali šut 4 od 19 u trećoj četvrtini, sa samo jednom tricom iz sedam pokušaja. Tu treću četvrtinu završili su samo 12 postignutih pogodaka.

U drugoj utakmici sinoć Utah Jazz je svladao Los Angeles Clipperse 108-79. Paul Millsap je predvodio Jazz sa 20 koševa i šest skokova, dok je Al Jefferson ubilježio 10 koševa i 13 skokova. Kod Clippersa, Caron Buttler je zabio 14 koševa, a Blake Griffith 10 koševa i 11 skokova.

Jazz je nadigrao Clippers sa 56-34, a imali su i veliku prednost u realiziranim kontrama 27-8.

Orlando Magic je sinoć pobijedio 96-89 Charlotte Bobcatse, a Dwight Howard je zabio 25 koševa uz 17 skokova.

Magic je gubio gotovo cijelu utakmicu, ali su trice Vona Wafera, Hedoa Turkoglua i Ryana Andersona pred kraj zadnje četvrtine pomogle mu da stigne do pete uzastopne pobjede.

Gerald Henderson je postigao 22 pogotka za Bobcats kojima je ovo osmi poraz u devet utakmica.

OPATIJA

U opatijskom Grand hotelu "Četiri opatijska cvijeta" počelo je pojedinačno seniorsko prvenstvo Hrvatske u šahu na kojem sudjeluje 12 naših najboljih velemajstora.

Prvi rejting favorit je mladi Splićanin Ivan Šarić, drugi Đakovčanin Hrvoje Stević, treći Zagrepčanin Zdenko Kožul, a naslov prvaka brani Ante Brkić iz Starih Mikanovaca. U prvom kolu iznenadio je Riječanin Marin Bosiočić, koji je kao crni neobično brzo i lako nadigrao Zdenka Kožula. Bosiočić je rano krenuo u napad na kraljevu krilu, a Kožul nije reagirao na pravi način i brzo se našao pred neobranjivim matom.

Kao vođa crnih figura slavio je i Mladen Palac u partiji s Alojzijem Jankovićem. U jednakoj završnici Janković je nerezonski forsirao i nakon nekoliko grješaka pretrpio poraz. Danak preambicioznoj igri platio je i Nenad Šulava, koji je u igri s heterogenim rokadama dopustio opasan napad Davorinu Kuljaševiću. Preostale tri partije završene su podjelom boda, a uzbuđenja je bilo samo u susretu Ivana Šarića i Roberta Zelčiča u kojem je zagrebački velemajstor žrtvom figure i kvalitete osigurao vječni šah.

Rezultati 1. kola: A. Šarić-Jovanović remi, Brkić-Stević remi, Janković-Palac 0:1, Kuljašević-Šulava 1:0, Kožul-Bosiočić 0:1 i I. Šarić-Zelčić remi.

ZAGREB

U susretu 43. kola EBEL lige hokejaši Medveščaka večeras su u zagrebačkoj Areni pred 15.000 gledatelja pobijedili ljubljansku Olimpiju sa 5-2 (0-0, 3-1, 2-1).

Pogotke za "medvjede" zabili su Frank Banham (21:07), Ryan Kinasewich (21:30 i 38:21), Matt Siddall (40:20) i Andy Sertich (53:46), dok su strijelci za Olimpiju bili Matej Hočevar (25:58) i Erik Pance (48:52).

Medveščak je drugi na prvenstvenoj ljestvici, iza Linza. U petak, 20. siječnja, Medveščak u Areni dočekuje Red Bull Salzburg.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙