FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija: misija Arapske lige pomaže Siriji

ZAGREB/MOSKVA, 10. siječnja 2012. (Hina) - Rusija je priopćila u utorak da promatrači Arapske lige imaju stabilizirajuću ulogu Siriji i pozdravila je odluku te organizacije da nastavi svoju misiju nadgledanja provedbe vladinog obećanja o zaustavljanju obračuna vlasti s oporbom.

"Njihovo razmještanje u toj zemlji već ima stabilizirajući utjecaj na situaciju i pomaže u pružanju istinite i objektivne slike događaja u Siriji", navodi se u priopćenju ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Rusija je također ponovno pozvala na uspostavu dijaloga između režima predsjednika Bašara al-Asada i oporbe.

Arapska liga se u nedjelju izjasnila za nastavak i jačanje njene promatračke misije u Siriji unatoč kritikama zbog toga što misija nije zaustavila obračun vlasti s oporbom.

Ministarski odbor Lige zadužen za Siriju odlučio je "promatračima dati potrebno vrijeme za nastavak njihove misije u skladu s protokolom", stoji u priopćenju. Arapska liga je u priopćenju pozvala sirijske vlasti i naoružane protivnike režima da zaustave svako nasilje i zatražila financijsko i logističko jačanje misije.

Dolazak arapskih promatrača u Siriju prošlog mjeseca nije okončao nasilje u toj zemlji te je Katar sugerirao da se misiji pridruže stručnjaci UN-a. Arapska liga u nedjelju nije, međutim, izravno zatražila takvu pomoć UN-a rekavši samo da će se "nastaviti koordinirati s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda kako bi osnažili tehničke kapacitete promatračke misije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙