FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 10. siječnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

PARIZ

Veleslalom i slalom Svjetskog kupa za skijašice koji su se trebali održati u Mariboru 21. i 22. siječnja prebačeni su u Kranjsku Goru zbog manjka snijega, ali datumi održavanja utrka nisu promijenjeni, objavio je u utorak Međunarodni skijaški savez (FIS).

Prošle godine su natjecanja u Mariboru također otkazana zbog loših vremenskih uvjeta. Kranjska Gora je inače rezervirana za natjecanja skijaša.

RIM

Bivši talijanski izbornik Roberto Donadoni imenovan je novim trenerom Parme gdje će zamijeniti Franca Colomba, koji je smijenjen u ponedjeljak navečer zbog loših rezultata kluba.

Donadoni (48), koji je bio talijanski izbornik od 2006. do 2008., potpisao je ugovor na godinu i pol, nakon što je bez kluba bio šest mjeseci otkako je otpušten u Cagliariju, poslije samo 15 dana sezone.

Parma je 15. u prvenstvu nakon što ju je u subotu porazio Inter 5-0. To je bila šesta uzastopna utakmica bez pobjede. Donadoni je prije trenirao Livorno, Genovu, Napoli i Cagliari bez većih rezultata.

Reprezentaciju Italije je vodio na Euru 2008. Squadru jetada u četvrtfinalu porazila Španjolska izvođenjem kaznenih udaraca. Poslije toga nije mu je obnovljen ugovor, a na izborničkom mjestu ga je zamijenio Marcello Lippi.

NEW YORK

Rezultati susreta američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu NHL:

Florida - Vancouver 2-1

Los Angeles - Washington 5-2

SUNRISE

Hokejaši Florida Panthersa na najboljem su putu da nakon punih 12 godina ponovno izbore doigravanje u NHL ligi, domaćom 2-1 pobjedom protiv prošlogodišnjih finalista Vancouver Canucksa učvrstili su se na vrhu skupine Southeast s pet bodova više od drugih Winnipeg Jetsa.

Zanimljivo, Panthersi su posljednji put svladali Canuckse u sezoni 1999/2000., a to je ujedno bila i posljednja sezona u kojoj su izborili doigravanje.

Gosti iz Vancouvera poveli su u prvoj trećini preko Dalea Weisea (3:11), ali u drugih 20 minuta Florida je ostvarila prednost u udarcima na vrata od čak 14-2, a ta terenska inicijativa donijela je i preokret u rezultatu. Strijelci za domaće bili su Dmitrij Kulikov (25:00) i Marcel Goc (30:52). U posljednjoj trećini omjer udaraca bio je 14-2 za Vancouver, ali vratar Panthersa Scott Clemmensen uspio je zaustaviti sve pokušaje gostiju.

U drugoj utakmici večeri Los Angeles Kingsi nadigrali su Washington Capitalse sa 5-2. Gosti su poveli preko Marcusa Johanssona (1:34), no domaći su uzvratili s pet uzastopnih pogodaka koje su postigli Kyle Clifford (11:41), Anže Kopitar (19:26), Jack Johnson (23:01), Jarret Stoll (36:27) i Justin Williams (51:04) prije no što je Johansson (53:42) svojim drugim golom uspio smanjiti na konačnih 5-2.

NEW YORK

Rezultati susreta američke profesionalne košarkaške NBA lige:

Philadelphia - Indiana 96-86

Toronto - Minnesota 97-87

New Jersey - Atlanta 101-106

New York - Charlotte 91-87

Chicago - Detroit 92-68

Denver - New Orleans 81-94

CHICAGO

Vodeća momčad skupine Central Istočne konferencije NBA lige Chicago Bullsi vratili su se na pobjedničku stazu uvjerljivo svladavši na svom parketu Detroit Pistonse sa 92-68.

Dva dana nakon 94-109 poraza od Atlanta Hawksa, Bullsi su u svojoj dvorani ponovno odigrali sjajno u obrani i stigli do osme pobjede u destom ovosezonskom nastupu. Carlos Boozer (23) i Derrick Rose (22) predvodili su Bullse, a Greg Monroe (14, 10 skokova) Pistonse.

Philadephia 76-ersi učvrstili su se na vrhu skupine Atlantic s omjerom 6-2 svladavši na svom parketu Indiana Pacerse sa 96-86. Do pete pobjede zaredom Sixerse je vodio Andre Iguodala (20), dok je najbolji u sastavu gostiju bio Roy Hibbert (19).

Iznenađenje večeri dogodilo se u Denveru gdje su New Orleans Hornetsi nadigrali domaće Nuggetse sa 94-81. Kyle Landry (21) i Chris Kaman (20) bili su najbolji u pobjedničkoj momčadi, dok su Danilo Gallinari i Ty Lawson sa 15 poena bili najučinkovitiji kod Nuggetsa.

Najneizvjesniju utakmicu večeri odigrali su New York Knicksi i Charlotte Bobcatsi, a na kraju su sa 91-87 uspješniji bili domaćini. Susret je bio otvoren do samoga kraja, ali D.J. Augustin je tri sekunde prije kraja promašio tricu za izjednačenje, da bi potom Carmelo Anthony pogodio jedno slobodno bacanje za konačnih 91-87. Amare Stoudemire (25, 12 skokova), Anthony (22) i Tyson Chandler (20, 13 skokova) bili su najbolji u sastavu Knicksa, dok su Boris Diaw (19, 10 skokova) i D.J. White (15) predvodili Bobcatse.

LONDON

U posljednjem susretu trećeg kola engleskog nogometnog FA kupa Arsenal je na stadionu Emirates pred 59.615 gledatelja pobijedio Leeds United 1:0, a pogodak odluke postigao je najbolji strijelac u povijesti "topnika" Thierry Henry koji je stigao na dvomjesečnu posudbu iz New Yorka Red Bullsa.

Henry je ušao u igru u 68. minuti, a deset minuta kasnije zabio je svoj 227. gol u dresu Arsenala. Francuz je u londonskom sastavu igrao od 1999. do 2007. osvojivši dva naslova engleskog prvaka i tri FA Kupa. Po odlasku iz Arsenala tri sezone je proveo u Barceloni prije no što je lani otišao u New York.

U idućoj rundi natjecanja Arsenal će ugostiti Aston Villu.

ZURICH

Argentinski nogometni majstor Lionel Messi proglašen je najboljim nogometašem svijeta u izboru koji od 2010. zajedno dodjeljuju Međunarodna nogometna federacija (FIFA), te ugledni francuski magazin France Football.

Messi je nagradu FIFA Ballon d'Or osvojio sa 47.8 posto glasova, drugo mjesto je pripalo igraču Real Madrida Portugalcu Cristianu Ronaldu sa 21.6 posto, dok je treće mjesto osvojio Messijev suigrač Xavi sa 9.23 posto glasova.

Messi je prošle godine osvojio Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo, klupsko prvenstvo svijeta, europski i španjolski Superkup, te zabio čak 53 gola. Pa nije bilo previše dvojbi oko pitanja pobjednika.

Omaleni 'Gaučo' je nagradu za najboljeg nogometaša svijeta osvojio i prošle godine, a slavio je i u Fifinom izboru 2009. godine postavši tako tek šesti nogometaš koji je tri puta pobijedio u najpoznatijim nogometnim izborima na svijetu. U izboru France Footballa tri puta su najbolji bili Johan Cruyyf, Michel Platini i Marcio van Basten, dok su u izboru Fife tri puta nagradu 'nogometaš godine' osvojili Ronaldo i Zinedine Zidane. No, Messi je jedini uz Platinija koji je nagradu osvojio tri godine uzastopce.

"Veliko je zadovoljstvo i čast treći put osvojiti nagradu za najboljeg nogometaša godine. Zaista sam ponosan na ovaj doseg," kazao je 24-godišnji Argentinac, te dodao: "Želim nagradu podijeliti sa ljudima koji su mi najviše pomogli, sa mojim suigračima i trenerom, a najviše s mojim prijateljem Xavijem."

Nagrada FIFA Ballon d'Or prvi put se dodijelila 2010. godine. Do tada su France Football i Fifa imali zasebne izbore. France Football od davne 1956. godine kada je slavio legendarni Englez Stanley Matthews, dok je Fifa nagradu za najboljeg nogometaša godine premijerno dodijelila 1991. godine Nijemcu Lotharu Matthaeusu. Dio francuske javnosti, ali i samih novinara France Footballa bio je protiv ujedinjenja jer su udružene nagrade 'progutala' godine tradicije, ugled i neovisnost koju je imao France Football.

Za najboljeg trenera godine proglašen je strateg Barcelone Pepe Guardiola, a u konkurenciji za nagradu bili su i Alex Ferguson, te Jose Mourinho. Japanka Homare Sawa je nogometašica godine, a Japanac Norio Sasaki je najbolji trener ženske momčadi. Japanu je pripala i nagrada za fair-play, dok je nagradu za gol sezone osvojio je Brazilac Neymar.

"Ovu nagradu jednako su zaslužili i Mourinho i Ferguson, ali i svi nogometni treneri diljem svijeta koji obožavaju ovu igru. Hvala svim na ovom velikom priznanju, a najviše ljudima koji su kroz više od 100 godina radili u Barceloni i koji su pomogli da Barca postane jedan od najboljih klubova na svijetu," kazao je Guardiola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙