FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 9. siječnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12.30 sati

ZAGREB - Hrvatski tenisač Ivan Dodig poražen je u prvom kolu teniskog ATP turnira u Sydneyu od Poljaka Lukasza Kubota 7-6(4), 7-5 nakon gotovo dva sata igre. Dodig je imao šest aseva i 76 posto realizacije poena na prvom servisu. Poljaku Kubotu, 58. na ATP ljestvici, uspio je oduzeti samo jedan servis.

ZAGREB - Najbolje plasirani hrvatski tenisač na najnovijoj ATP ljestvici objavljenoj u ponedjeljak je i dalje Marin Čilić koji se u odnosu na prošli tjedan pomaknuo za jedno mjesto i sada se nalazi na 20. mjestu. Ivan Ljubičić je zadržao prošlotjednu poziciju i ovaj je tjedan 30., kao i Ivan Dodig koji je 36. Ivo Karlović se pomaknuo za jedno mjesto i ovaj je tjedan 55. Antonio Veić je zabilježio najveći pad i to od 14 mjesta tako da je ovaj tjedan 173. tenisač svijeta. Među prvom desetoricom nema promjene. Prvi je i dalje srpski tenisač Novak Đoković, drugi je Španjolac Rafael Nadal, a treći Švicarac Roger Federer.

ZAGREB - Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić pala je za dva mjesta, s 50. na 52., na najnovijoj WTA ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak. Mirjana Lučić je pala sa 129. na 130. mjesto, Ajla Tomljanović je sa 148. na 150., Ani Mijačika sa 200. na 201., dok je Tereza Mrdeža jedina zabilježila napredak i to od dva mjesta i sada je 272. tenisačica svijeta. Među prvih deset tenisačica svijeta nema promjena. Prvo mjesto drži i dalje Dankinja Caroline Wozniacki, druga je Čehinja Petra Kvitova, a treća je Bjeloruskinja Victoria Azarenka.

MELBOURNE - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić je 28. nositelj na Australian Openu koji počinje u ponedjeljak 16. siječnja. Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić je zbog ozljede odustao od nastupa na prvom grand slam turniru sezone. Prvi nositelj je najbolji tenisač svijeta Srbin Novak Đoković, a među tenisačicama je to Dankinja Caroline Wozniacki.

BARCELONA - U posljednjem susretu 17. kola španjolskog nogometnog prvenstva Espanyol i Barcelona su u gradskom derbiju odigrali 1-1 (0-1). Fabregas je u 16. minuti doveo španjolskog prvaka u vodstvo, ali bod domaćima osigurao je Alvaro u 86. minuti.

Nakon ovog rezultata Barcelona za vodećim Realom iz Madrida zaostaje pet bodova, Real ima 43, a Barcelona 38, dok je Espanyol osmi sa 24 boda.

PALERMO - U posljednjoj utakmici 17. kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je kao gost svladao Palermo sa 3-1 (1-0). Pogotke za Napoli postigli su Pandev (35), Cavani (54) i Hamšik (60), dok je počasni gol za domaće djelo Miccolija (89). Ovom pobjedom Napoli je stigao na šesto mjesto sa 27 bodova, koliko ima i sedma Roma, dok je Palermo 11. sa 21 bodom. Na vrhu su Milan i Juventus sa po 37 bodova ispred Udinesea koji ima 35.

LONDON - Engleski nogometni prvoligaš Queens Park Rangers otpustio je trenera Neila Warnocka (63) nakon "dramatičnog pada forme momčadi", objavio je londonski klub. QPR je bez pobjede u posljednjih osam prvenstvenih kola, te se nalazi na 17. mjestu ljestvice, dok je ovoga vikenda u 3. kolu FA Kupa odigrao samo 1-1 protiv niželigaša MK Donsa.

"Nažalost, pad forme uzrokovao je dramatičan pad na ljestvici i Upravni odbor je osjetio kako je pravo vrijeme za promjenu. Neil Warnock je tijekom svog boravka u klubu radio časno i profesionalno i želio bih mu se zahvaliti za njegov značajan doprinos u protekla 22 mjeseca", objavio je u priopćenju vlasnik kluba Tony Fernandes.

"Naravno da sam razočaran ovom odlukom, ali nakon što sam postigao toliko toga u ovom klubu odlazim s velikim osjećajem ponosa", stoji u Warnockovom priopćenju.

Warnock je preuzeo QPR u ožujku 2010. godine, te je prošle sezone uveo klub s Loftus Roada u najviši rang engleskog nogometa po prvi put nakon 15 godina. QPR se sredinom studenoga nalazio na devetom mjestu ljestvice, ali u posljednjih osam utakmica osvojio je samo dva boda, te se nalazi samo bod iznad zone ispadanja.

NEW YORK - Rezultati NBA utakmica koje su odigrane u nedjelju navečer:

Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 108-96

Portland Trail Blazers - Cleveland Cavaliers 98-78

Sacramento Kings - Orlando Magic 97-104

Los Angeles Lakers - Memphies Grizzlies 90-82

Phoenix Suns - Milwaukee Bucks 109-93

Washington Wizards - Minnesota Timberwolves 72-93

WASHINGTON - Rezultati NHL utakmica koje su odigrane u nedjelju navečer:

Ottawa Senators - Philadelphia Flyers 6:4

Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings 2:3 (produžetak)

Anaheim Ducks - Columbus Blue Jackets 7:4

DENVER - Nakon nedjeljnih susreta poznato je svih osam preostalih momčadi koje kandidiraju za osvajanje naslova prvaka američke profesionalne lige u američkom nogometu NFL. Posljednja dva sudionika drugog kruga doigravanja su New York Giantsi, koji su na svom terenu svladali Atlanta Falconse sa 24-2, te Denver Broncosi koji su, iako domaćini, priredili iznenađenje 29-23 pobjedom protiv Pittsburgh Steelersa u produžetku. Preostalih šest sudionika drugog kruga su New Orleans Saintsi koji su u subotu zahvaljujući svom izvanrednom "quarterbacku" Drewu Breesu nadigrali Detroit Lionse sa 45-28, Houston Texansi koji su također u subotu bili bolji od Cincinnati Bengalsa sa 31-10, te Green Bay Packersi, San Francisco 49-ersi, New England Patriotsi i Baltimore Ravensi koji su bili slobodni u prvom krugu zahvaljujući odličnim omjerima u osnovnom dijelu sezone. U konferencijskim polufinalima igrat će New England - Denver i Baltimore - Houston u AFC-u, te Green Bay - New York Giants i San Francisco - New Orleans u NFC-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙