FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Više vježbanja - bolji rezultati u školi

AMSTERDAM, 4. siječnja 2012. (Hina/Reuters) - Djeca koja više vježbaju ili se više kreću postižu i bolje rezultate u školi, bez obzira na to vježbaju li tijekom odmora, na satovima tjelovježbe ili na putu do škole, pokazalo je međunarodno istraživanje.

Rezultati istraživanja, objavljeni u časopisu Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine, dolaze u trenutku kad se u američkim školama na račun vremena za tjelovježbu produljuje vrijeme učenja.

Amika Singh iz sveučilišnog zdravstvenog centra u Amsterdamu, koja je radila na istraživanju, kazala je kako rezultati znače da bi škole trebale pridavati jednako značenje i akademskom obrazovanju i vježbanju te da bi se takvo razmišljanje trebalo prenijeti i u obitelji.

"To možda znači odlaziti u školu biciklom... ili bilo koji oblik fizičkih aktivnosti kojeg se možete sjetiti", kaže Singh.

Singh i njezini kolege proučili su 14 ranijih istraživanja u kojima se uspoređivala razina fizičke aktivnosti kod djece i uspjeh u školi.

Bolji uspjeh u školi stručnjaci objašnjavaju ili time da dovoljno vježbanja uzrokuje ljepše ponašanje i veću koncenntraciju kod djece ili pak time što tjelesna aktivnost poboljšava protok krvi u mozgu i popravlja raspoloženje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙