FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

ZAGREB, 30. prosinca 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - Hrvatski košarkaški stručnjak Jasmin Repeša izabran je za novog trenera posrnulog velikana Cibone. Repeša će za kormilom 'vukova' naslijediti Danijela Lutza koji je dobio otkaz nakon jučerašnjeg poraza od Zadra u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića. Lutz se na klupi Cibone zadržao manje od mjesec dana. Momčad je preuzeo koncem studenoga nakon ostavke Josipa Vrankovića, a razriješen je dužnosti nakon 11 utakmica tijekom kojih je ostvario dvije pobjede i devet poraza. Repeši će to biti treći pokušaj 'pod Tornjem'. Cibonu je vodio od 1995. do 1997., te 2001-02. a pritom je osvojio tri naslova hrvatskog prvaka i dva kupa. Tijekom karijere trenirao je i turski Tofas, poljski Slask Wroclaw, talijanske klubove Fortitudo Bolognu, Lottomaticu i Pallacanestro Treviso, te naš Split. Četiri godine je bio i trener hrvatske reprezentacije.

AMSTERDAM - Nogometni huligan koji je za vrijeme utakmice nizozemskog kupa između Ajaxa i AZ Alkmaara napao vratara AZ-a Estebana Alvarada osuđen je na kaznu zatvora od šest mjeseci. Tužiteljstvo je tražilo deset mjeseci zatvora, no Van W. će iza rešetaka provesti četiri mjeseca, dok će preostala dva mjeseca kazne odslužiti ukoliko u dvije godine počini novo kazneno djelo. Sud mu je naredio i javljanje u policijsku postaju tijekom svih utakmica Ajaxa, AZ-a i nizozemske reprezentacije u iduće dvije godine, a Ajax mu je zabranio ulazak na stadion Arena u idućih 30 godina. Alkoholizirani 19-godišnji mladić je utrčao na travnjak stadiona Arena u 36. minuti zbog oklade pokušaviši udariti Alvarada. Međutim, vratar AZ-a se spretno izmaknuo, oborio mladića i potom ga na zemlji nekoliko puta udario nogom. Zbog nesportskog poteza Alvarado je dobio crveni karton nakon čega je trener AZ-a povukao momčad s terena pa je utakmica prekinuta. Nizozemski nogometni savez (KNVB) je naknadno poništio crveni karton, te odredio da se utakmica odigra ponovo 19. siječnja, ali pred praznim tribinama stadiona Arena.

RIM - Napadač talijanske nogometne reprezentacije i Milana Antonio Cassano koji je početkom studenog obavio manju operaciju srca ove sezone ipak više neće igrati. Nagađalo se kako bi se Cassano u završnici prvenstva mogao vratiti na travnjak, međutim sam je odbacio takve prognoze. "Moram čekati još šest mjeseci. Mogu hodati, ali ne i igrati nogomet," kazao je Cassano koji će po svemu sudeći propustiti Europsko prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj na kojem će 'Azzurri' igrati u skupini protiv Hrvatske. "Sve ovo je za mene veliki šok. Bio sam jako zabrinut, no sada je najvažnije da se posve oporavim," dodao je 29-godišnji napadač rođen u Bariju. Cassano je operiran u milanskoj bolnici Maggiore. Operacija je trajala pola sata, a izvedena je pod lokalnom anestezijom. Njome je popunjen prazan prostor između dviju srčanih pretkomora. Radi se o svojevrsnoj rupi koja se uobičajeno prirodno zatvara nakon rođenja, što kod Cassana nije bio slučaj.

ABU DHABI - U finalu revijalnog teniskog turnira u Abu Dhabiju igrat će Srbin Novak Đoković i Španjolac David Ferrer. Đoković je u polufinalu deklasirao Švicarca Rogera Federera 6:2, 6:1, dok je Ferrer bio uvjerljiv protiv sunarodnjaka Rafaela Nadala 6:3, 6:2. Pobjednik turnira osvojit će 250.000 američkih dolara.

PARIZ - Talijanski nogometni stručnjak Carlo Ancelotti (52) izabran je za novog trenera francuskog prvoligaša Paris St Germaina. Ancelotti će na klupi pariškog kluba naslijediti Antoinea Kombouarea koji je dobio otkaz premda je PSG prvi dio sezone zaključio na vodećoj poziciji ljestvice le Championnata. Talijan je potpisao ugovor na dvije i pol godine s godišnjom plaćom od šest milijuna eura što ga čini najbolje plaćenim trenerom u povijesti francuskog sporta, dok će se Kombouare morati zadovoljiti sa četiri milijun eura otpremnine. Ancelotti je od svibnja bio bez posla nakon što je dobio otkaz na klupi Chelsea kojeg je vodio dvije godine. Prije toga trenirao je Milan, Juventus, Parmu i Reggianu. Tijekom uspješne trenerske karijere osvojio je 12 trofeja pri čemu dva naslova pobjednika Lige prvaka s Milanom (2003, 2007), talijansko i englesko prvenstvo. Dva puta je biran za najboljeg trenera Serie A, te po jednom za najboljeg trenera svijeta (2007) i Europe (2003). Ancelotti već u nedjelju putuje s PSG-om na mini pripreme u Katar, a na klupi novog kluba debitirat će 8. siječnja u susretu francuskog Kupa protiv Saint-Colombe.

BERN - Švicarski nogometni savez (SFV) kaznio je Sion oduzimanjem 36 bodova zbog korištenja igrača koji nisu imali pravo nastupa,m objavljeno je u petak. Ovu odluku SFV je donio pod pritiskom Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) koji je zaprijetio suspenzijom SFV-a ukoliko Sion ne bude kažnjen zbog korištenja šestorice igrača koje je doveo ljetos iako mu, prema mišljenju FIFA-e, još nije istekla dvogodišnja suspenzija izrečena zbog vrbovanja igrača pod ugovorom. Drastičnoj kazni Sionu doprinijela je i odluka kluba koji je svoj slučaj odveo na građanski sud usprkos odlučnom protivljenju FIFA-e i UEFA-e. "Odlučili smo oduzeti bodove Sionu kako bismo ga kaznili zbog ilegalnog ponašanja koje je u suprotnosti sa statutom i pravilnikom", stoji u priopćenju SFV-a. Izvršni odbor FIFA-e je na svojoj sjednici održanoj 17. prosinca dao rok SFV-u do 13. siječnja za kažnjavanje Siona, te u slučaju da to ne napravi zaprijetio mu sankcijama koje bi za posljedicu imale i izbacivanje Basela iz osmine finala Lige prvaka. Iz SFV-a su ovakvu kaznu obrazložili tako da su Sionu oduzeli po tri boda za svaku od 12 utakmica u kojoj je igrao barem jedan od šestorice spornih igrača, pa sada ovaj klub na ljestvici zauzima posljednje mjesto s minus pet bodova, te će zasigurno ispasti u drugu ligu sljedeće sezone. Početkom ove sezone kantonalni sud u Valaisu donio je odluku koja dopušta novim igračima Siona nastup za ovaj klub, ali UEFA ga je odlučila izbaciti iz Europske lige. Uslijedila je žalba Siona Sportskom arbitražnom sudu (CAS) koji je presudio u korist UEFA-e, a u međuvremenu je i viši sud u Švicarskoj poništio odluku suda u Valaisu.

LONDON - Branič engleske nogometne reprezentacije Gary Cahill (26) od siječnja bi karijeru trebao nastaviti u Chelesaju u koji bi trebao prijeći iz Bolton Wanderersa nakon što su se klubovi dogovorili oko visine odštete, izjavio je manager Boltona Owen Coyle. "Nakon što smo dogovorili visinu odštete dali smo dopuštenje Garyjevim agentima za pregovore s Chelseajem", rekao je Coyle koji je najavio kako će Cahill u subotu sigurno igrati za Bolton domaćoj utakmici protiv izravnih konkurenata za ostanak u ligi Wolverhampton Wanderersa. Cahill, koji je u dosadašnjoj karijeri sakupio sedam nastupa za englesku reprezentaciju, bi se u srcu obrane Chelseaja trebao pridružiti reprezentativnom kolegi Johnu Terryju, te zamijeniti Brazilca Alexa koji bi u siječnju trebao napustiti Stamford Bridge i vratiti se u domovinu.

LONDON - Legendarni napadač Arsenala i francuske nogometne reprezentacije Thierry Henry (34), a sada član momčadi New York Red Bulls, nadomak je povratka u redove "topnika" u koje bi stigao na dvomjesečnu posudbu tijekom stanke u američkom MLS-u, rekao je manager Arsenala Arsene Wenger. "Preostalo je još samo srediti papirologiju vezanu za osiguranje, ali tim e se ja ne bavim. Henryja dovodimo jer će Chamakh i Gervinho uskoro otputovati na Afričko prvenstvo, te je on idealna zamjena. Radi se o iskusnom i kvalitetnom igraču koji poznaje ovaj klub i može pomoći igračima na terenu i izvan njega", izjavio je Wenger. Henry je igrao za Arsenal od 1999. do 2007. godine, te je u 369 nastupa postigao 226 golova po čemu je klupski rekorder. S Arsenalom je osvojio dva naslova engleskog prvaka i tri FA Kupa. Po odlasku iz Arsenala Henry je tri sezone proveo u Barceloni prije no što je lani otišao u New York Red Bullse. Henry trenira s Arsenalom posljednja tri tjedna, a ranije ovoga mjeseca prisustvovao je i otkrivanju svoje statue ispred stadiona Arsenala.

ZARAGOZA - Trenutačno posljednji sastav španjolskog nogometnog prvenstva Real iz Zaragoze raskinuo je suradnju s dosadašnjim trenerom prve momčadi, Meksikancem Javierom Aguirreom (53). "Dogovorili smo raskid ugovora s trenerom Aguirreom. Situacija u klubu je takva da je potrebna hitna promjena", stoji u priopćenju kluba. Aguirre, koji je u dva navrata u svojoj karijeri bio i meksički izbornik, a u Španjolskoj je vodio još Atletico iz Madrida i Osasunu, stigao je u Zaragozu u studenome 2010. godine, te je prošle sezone uspio spasiti klub od ispadanja. No, ove sezone aragonski klub je u prvih 16 kola osvojio tek 10 bodova, što je četiri manje od pretposljednjeg Racinga iz Santandera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙