FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gusari oteli talijanski tanker kod obale Omana

RIM , 27. prosinca 2011. (Hina/AFP) - Talijanski kemijski tanker s 19 članova posade zatočili su u utorak gusari kod obale Omanskog sultanata, izvijestio je napuljski vlasnik broda.

"Naš brod Enrico Ievoli otet je u zoru", izvijestila je tvrtka Marnavi, u priopćenju objavljenom na njezinim internetskim stranicama. Prema prvim informacijama vjerovalo se da je riječ o tankeru za naftu, no ustanovljeno je da se u spremištima broda nalazi 15.000 tona kaustične sode.

"Brod je napadnut", na putu prema Mediteranu, nakon što je isplovio iz Fudžadiraha u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, rekao je za France presse u telefonskom razgovoru jedan od vlasnika tvrtke Domenico Ievoli, kazavši kako posadu čini "šest talijanskih državljana, pet Ukrajinaca i sedam Indijaca".

"Gusari su još uvijek na brodu, no zasad je sve u redu", rekao je zapovjednik broda Agostino Musumeci u telefonskom razgovoru s vlasnikom tvrtke.

"Prema informacijama kojima raspolažemo, Enrico Ievoli je zaplovio prema nepoznatoj destinaciji, a mi pretpostavljamo da je riječ o Somaliji", rekao je Domenico Ievoli.

U talijanskom ministarstvu vanjskih poslova u utorak je održan krizni sastanak s napuljskim brodarom. Pokušao se postići dogovor o predstojećim potezima koje treba poduzeti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙