FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 27. prosinca 2011. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja u 12,30 sati.

NEW YORK

Rezultati NHL utakmica koje su odigrane u ponedjeljak navečer:

Minnesota Wild - Colorado Avalanche 2:4

Buffalo Sabres - Washington Capitals 4:2

New York Rangers - New York Islanders 3:0

Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 4:2

St. Louis Blues - Dallas Stars 5:3

Nashville Predators - Detroit Red Wings 1:4

Chicago Blackhawks - Columbus Blue Jackets 4:1

Vancouver Canucks - Edmonton Oilers 5:3

Los Angeles Kings - Phoenix Coyotes 4:3

San Jose Sharks - Anaheim Ducks 2:3

BOSTON

Carl Hagelin je postigao dva pogotka za pobjedu New York Rangersa od 3-0 nad New York Islandersima i osvajanje vrha Istočne konferencije.

Rangersi se s dva dana pauze vratili pobjedom koja ima je donijela jedan bod prednosti ispred Boston Bruinsa.

Vratar Rangersa Henrik Lundqvist imao je 28 obrana, dok je njegov suparnik na vratima Islandersa Jevgenij Nabokov imao isti broj obrana iako je primio tri pogotka.

Hagelin je doveo Rangerse (22-8-4) u vodstvo na početku druge trećine, a na 2-0 je povećao na početku zadnje trećine. Marian Gaborik je zabio svoj 22. gol sezone pred kraj zadnje trećine, nanijevši tako Islandersima njihov treći uzastopni poraz. Gaborik je zabijao golove u svih zadnjih pet utakmica.

Islandersi su imali problema s pronalaženjem protivničke mreže i trenutačno su zadnji u Istočnoj konferenciji s negativnim rekordom 11-17-6.

MOSKVA

Ruski prvoligaš Anži Mahačkala imenovao je u četvrtak Jurija Krasnožana (48), kojeg je početkom godine smijenila moskovska Lokomotiva.

Krasnožan će na trenerskom mjestu zamijeniti Brazilca Roberta Carlosa i Andreja Gordejevea, koji su zajednički postavljeni na tu dužnost u rujnu nakon što je Anži smijenio svog dugogodišnjeg trenera Gadžija Gadžijeva.

"Danas je odbor direktora imenovao Jurija Krasnožana novim trenerom Anži Mahačkale", objavio je na svojim internetskim stranicama ovaj bogati klub iz sjevernokavkaske regije.

Krasnožana je u lipnju smijenila uprava Lokomotiva unatoč dobrim rezultatima, a kao objašnjenje za taj potez navela je njegovo "zanemarivanje posla".

Anži, kojeg financira ruski milijarder Sulejman Kerimov, povezivan je s imenima nekoliko poznatih svjetskih trenera, među kojima su engleski izbornik Fabio Capello, trener Real Madrida Jose Mourinho i bivši ruski izbornik Guus Hiddink.

NEW YORK

Rezultati NBA utakmica koje su odigrane u ponedjeljak navečer:

Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 96:104

Charlotte Bobcats - Milwaukee Bucks 96:95

Indiana Pacers - Detroit Pistons 91:79

Orlando Magic - Houston Rockets 104:95

Washington Wizards - New Jersey Nets 84:90

Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 100:104

Dallas Mavericks - Denver Nuggets 93:115

San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 95:82

Phoenix Suns - New Orleans Hornets 84:85

Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 100:91

Portland Trail Blazers - Philadelphia 73'ers 107:103

Golden State Warriors - Chicago Bulls 99:91

LOS ANGELES

Los Angeles Lakersi, kojima je ovo najlošije otvaranje sezone u zadnjih devet godina, nastavili su s lošim rezultatima i u ponedjeljak izgubivši 100-91 od Sacramento Kingsa u gostima.

Nastavljajući slabu igru zadnje četvrtine još iz utakmice protiv Chicago Bullsa na Božić, Lakerse (0-2) su nadigrali mladi Kingsi, a trener Los Angelesa Mike Brown i dalje čeka svoju prvu pobjedu od zakašnjelog početka sezone.

Marcus Thornton je zabio 12 od svojih 27 koševa u zadnjoj četvrtini za Sacramento, a Tyreke Evans je dodao 20. Najučinkovitiji u Los Angeles Lakersima s 29 pogodaka bio je Kobe Bryant.

Kingsi su izgledali svježe u svojoj prvoj utakmici nove sezone, igrajući bolje od Lakersa i stvarajući prednost od 14 koševa tijekom tri četvrtine.

Los Angeles se međutim "probudio" pred kraj utakmice i stigao do 89-87, ali je onda Sacramento iskoristio seriju od 8-0 u zadnjim minutama za drugi uzastopni poraz Lakersa na otvaranju sezone, prvi put od 2002.

Aktualni NBA prvaci Dallas Mavericks su sinoć izgubili od Denver Nuggetsa 93-115 na svom terenu. Ty Lawson je zabio 27 koševa i predvodio pet igrača Denvera koji su ostvarili dvoznamenkasti učinak -Al Harrington (18 koševa), Danilo Gallinari (15) i Arron Afflalo (11).

Dirk Nowitzki je postigao 20 koševa za Maverickse kojima je ovo drugi poraz zaredom na domaćem terenu. Lamar Odom mu se priključio sa šest koševa uz sedam skokova.

Nakon što su u prvoj utakmici sezone primili od Miami Heata više od 30 koševa u svakoj od prve tri četvrtine, Mavericksi su sinoć primili 32 koša u prvoj četvrtini, a 37 u drugoj. To je pet od šest prvih četvrtina s tako puno primljenih koševa. Prošlu sezonu ni jedan protivnik Dallasa nije usoio ubaciti više od 30 koševa po četvrtini, to je uspjelo jedino New Orleansima 17. studenog 2010. kada su ubacili 33 koša u trećoj četvrtini protiv Mavericksa.

LONDON

U posljednjoj utakmici današnjeg programa 18. kola engleske Premier lige Stoke je na domaćem terenu protiv Aston Ville odigrao neodlučeno 0-0.

Manchester United je upisao uvjerljivu pobjedu, dok su Man. City, Liverpool i Chelsea remizirali. Manchester United je pobijedio Wigan sa 5-0, a Dimitar Berbatov je upisao "hat-trick" (41, 58, 78-11m), dok su preostala dva gola zabili Park Ji-Sung (8) i Antonio Valencia (75).

West Bromwich je na domaćem terenu protiv Manchester Cityja odigrao 0-0, i tako City po prvi puta ove sezone nije uspio zabiti u Premier ligi. West Bromwich se je odlično branio i igrači Cityja uglavnom su udarcima sa distance pokušavali ugroziti vrata domaćina, a najbolji su pokušaji bili oni Samira Nasrija i Marija Balotelli.

Remizirali su i Liverpool i Chelsea. Liverpool je kod kuće protiv posljednjeplasiranog Blackburna odigrao 1-1. Roversi su poveli autogolom Charlieja Adama u 45. minuti, a bod Liverpoolu donio je Maxi Rodriguez u 53.

Chelsea je na Stamford Bridgeu igrao neriješeno protiv Fulhama 1-1, što mu je treći uzastopni remi. Chelsea je poveo pogotkom Juana Mate u 47. minuti, da bi Fulham izjednačio devet minuta kasnije golom Clintona Dempseya. Otkako je pobijedio vodeći Manchester City 12. prosinca, Chelsea je igrao neriješeno sa Wiganom, Tottenhamom i sada sa Fulhamom.

Bolton je ubilježio novi poraz, 14. u prvenstvu, kod kuće je izgubio od Newcastlea sa 0-2, a pogotke za goste dali su Hatem Ben Arfa (69) i Demba Ba (71). Hrvatski nogometaš Ivan Klasnić igrao je za Bolton do 77. minute, i niti jednom nije zapucao prema golu. No, sa 7 golova i 4 asistencije on je i dalje najbolji igrač Boltona ove sezone.

U utorak su na rasporedu susreti Arsenal - Wolverhampton, Swansea - Queens Park Rangers i Norwich - Tottenham.

PARIZ

Ugledni francuski sportski dnevnik L'Equipe objavio je idealnu nogometnu momčad za 2011. godinu, i u njoj se nalazi čak šest igrača Barcelone - Daniel Alves, Gerard Pique, Sergio Busquets, Xavi Hernandez, Andres Iniesta i Lionel Messi.

VRATAR - Manuel Neuer (Bayern)

OBRANA - Daniel Alves (Barcelona), Nemanja Vidić (Manchester United), Gerard Pique (Barcelona), Marcelo (Real Madrid)

VEZNI RED - Sergio Busquets (Barcelona), Xavi Hernandez (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona), David Silva (Manchester City)

NAPAD - Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙