FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed radnika Tankerkomerca zbog neisplate potraživanja

ZADAR, 21. prosinca 2011. (Hina) - Zbog pet milijuna kuna potraživanja, 120 radnika zadarskih tvrtki Donat boats, Pršutane Posedarje i Maritune u stečaju, tvrtki kćeri zadarskoga Tankerkomerca, održalo je danas prosvjedni skup.

Iako im je dio dugova isplaćen nakon što su podnijeli sudske tužbe, radnici još uvijek potražuju pet milijuna kuna na račun neisplaćenih plaća i otpremnina, upozorili su predstavnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH).

U najgoroj situaciji su radnici Donat boatsa koji nisu primili ni lipe u posljednjih godinu i pol dana, što je vjerojatno europski rekord, pa traže od Uprave da im napokon isplati ono što im pripada, rekao je pravni zastupnik SSSH-a Vedran Uranija.

Uprava ne želi pregovarati i zbog toga smo morali tužiti tvrtku kako bi platila elementarne stvari. Tek nakon pokretanja postupka isplaćen je dio potraživanja za radnike Pršutane Posedarje, dodao je Uranija te za siječanj najavio prosvjedni skup u Zagrebu.

Glavni sindikalni povjerenik Tankerkomerca Matko Perica pozvao je Upravu da do kraja godine isplati potraživanja radnika Donat boatsa i pozvao novu Vladu da im pomogne.

Sadašnje stanje je neodrživo, to je nedopustivo u 21. stoljeću i na pragu ulaska u EU. Spremni smo podići šator ispred Ministarstva pravosuđa i tražiti svoja prava. Tražimo od DORH-a da preuzme slučaj Tankerkomerc, jer je očito da se u Zadru taj slučaj ne može riješiti, poručio je Perica.

Predstavnica sindikata Danica Lenkić poručila je predstavnicima Uprave "da se stave u kožu radnika i zapitaju mogu li gledati ljude u oči, jer ugrožavaju egzistenciju tolikih obitelji".

"Ljudi su u problemima i kreditima, oboljeli su, a nema čovjeka koji ne prolazi svoju životnu traumu. Neka nam isplate naša potraživanja, tražimo samo ono što nam pripada kako bi mogli nastaviti sa svojim životima", poručila je Lenkić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙