FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

ZAGREB, 19. prosinca 2011. (Hina) - Izvješće Hrvatskog autokluba i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas:

ZAGREB - Na autocesti A 1 između čvora Sveti Rok i čvora Maslenica, autocestom A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice i na dionici riječke obilaznice od čvora Orehovica do čvora Škurinje zbog olujnog vjetra smiju voziti samo osobna vozila. Zbog prevrtanja teretnog vozila na D 55 Vinkovci-Županja promet je do daljnjega obustavljen. Na autocesti A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice i na dionici riječke obilaznice od čvora Orehovica do čvora Škurinje zbog olujnog vjetra smiju voziti samo osobna vozila. Na dionici autoceste A 7 Orehovica-Sveti Kuzam i na Krčkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, a na Jadranskoj magistrali od Bakra do Svete Marije Magdalene još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom ( I. i II. skupina). Gust snijeg otežava promet u Lici i Gorskom kotaru. Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na većini državnih i županijskih cesta.

Državna cesta 217 Grabovac- Vaganac i županijska cesta Bjelopolje-Donji Lapac zatvorene su za sav promet. Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. U prekidu je katamaranska linija iz Lastova i Visa za Split, te trajektne Lopar- Valbiska i Prizna-Žigljen.

ZAGREB - Umjereno do pretežno oblačno s povremenim oborinama te hladno i vjetrovito. Na Jadranu kiša ponegdje i grmljavina, a u unutrašnjosti padat će snijeg te u početku mjestimice i kiša. Uz obalu sjevernog i dijela srednjeg Jadrana također je moguć snijeg nošen burom. Na kopnu će puhati umjeren, u gorju i jak sjeveroistočnjak i istočnjak. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana jaka i olujna bura, dok će u Dalmaciji veći dio dana puhati jako i vrlo jako jugo i jugozapadnjak. Temperatura zraka na kopnu uglavnom od -1 do 4, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana između 3 i 8, na južnom od 8 do 13 stupnjeva Celzijevih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙