FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 19. prosinca

ZAGREB, 18. prosinca 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 19. prosinca.

ZAGREB - Privredni vjesnik predstavit će svoj posebni broj "Poslovna očekivanja 2012" u kojem predstavlja očekivanja i prognozu razvoja hrvatskog gospodarstva zasnovanu na ocjenama čelnika tvrtki obuhvaćenih istraživanjem. Na anketni upitnik što očekuju i kako se pripremaju za poslovnu, vrlo zahtjevnu 2012. godinu odgovorilo je više od 440 hrvatskih tvrtki, a u tom će tradicionalnom izdanju Privrednog vjesnika biti predstavljene i procjene iduće godine koje je dalo gotovo stotinu vlasnika i predsjednika uprava hrvatskih kompanija. Tom prigodom bit će dodijeljena i nagrada "Goraz Nikić" za ekonomskog analitičara 2011. godine (12,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Hrvatska gospodarska komora (HGK) predstavit će Vodič dobre higijenske prakse za trgovinu u poslovanju s hranom i HACCP vodiča - praktična provedba HACCP sustava za trgovinu (10,00 sati, HOK, Ilica 49/II).

ZAGREB - Na Zagrebačkoj će se burzi, nakon nešto više od sedam i pol mjeseci obustave, nastaviti trgovanje dionicama Ine. Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) je svojim rješenjem od 15. prosinca ukinula privremenu obustavu trgovanja dionicama Ine te naložila Zagrebačkoj burzi da na uređenom tržištu omogući nastavak trgovanja dionicom društva Ine s početkom radnog dana 19. prosinca. Uprava Hanfe u tom je rješenju rješenju utvrdila da je Ina izvršila nadzorne mjere koje joj je Hanfa naložila rješenjem s kraja srpnja te da su prestali uvjeti zbog kojih je 29. srpnja izrečena mjera nastavka privremene obustave trgovanja dionicama Ine. Trgovanje dionicama Ine na Zagrebačkoj burzi obustavljeno je 28. travnja ove godine, nakon što je Hanfa utvrdila da je mađarski MOL manipulirao tržištem, ta je obustava nekoliko puta produžavana, a posljednji ju je put Hanfa produžila 29. srpnja kada je Ini naložila niz mjera vezano za akte i proceduru postupanja s povlaštenim informacijama. Zadnji dan kojim se trgovalo dionicama Ine na Zagrebačkoj burzi bio je 27. travnja, a taj je dan dionica Ine trgovanje završila uz cijenu od 4.200 kuna.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙