FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sućut premijerke Kosor povodom smrti Havela

ZAGREB, 18. prosinca 2011. (Hina) - Predsjednica hrvatske vlade u odlasku Jadranka Kosor uputila je u nedjelju sućut u povodu smrti Vaclava Havela češkom premijeru Petru Nečasu.

Kosor u poruci izražava žaljenje zbog smrti Vaclava Havela, prvog predsjednika Republike Češke, navodi se u priopćenju iz vladina Ureda za odnose s javnošću.

"U ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno ime, molim Vas da primite izraze iskrene sućuti i suosjećanja, i prenesete ih obitelji gospodina Havela i češkom narodu", kazala je hrvatska premijerka.

"Političkim djelovanjem ostavio je neizbrisiv trag u suvremenoj povijesti Republike Češke, ali i ostalih europskih zemalja koje su 80-ih i 90-ih godina prošloga stoljeća ustale protiv komunističkih režima, uvele demokratske poretke u svoja društva i postale dijelom važnog projekta ujedinjene Europe", navodi premijerka Kosor.

Ona je istakla da je Havel "bio iskreni prijatelj Hrvatske i hrvatskoga naroda, a njegov je doprinos građenju dobrih bilateralnih odnosa između naše dvije zemlje uistinu velik", te dodala kako je svojom književnom ostavštinom Vaclav Havel sve nas je zadužio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙