FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Članovima skupštine šibenske županijske TZ naknada za rad

ŠIBENIK, 14. prosinca 2011. (Hina) - Članovi Skupštine Turističke zajednice Šibensko-kninske županije na današnjoj su burnoj sjednici usvojili odluku o isplati naknada za rad članovima Skupštine od 170 kuna dnevnice po sjednici na kojoj su nazočili.

Tijekom prihvaćanja financijskog programa za 2012. godinu županijske Turističke zajednice raspravu o ovoj temi pokrenuo je vijećnik u Skupštini Boris Dragutin kojeg je zasmetalo što naknadu za rad već godinama primaju samo članovi Vijeća i Nadzornog odbora županijskog TZ-a, a ne i 21 član Skupštine.

Skupština i Vijeće Turističke zajednice grada Šibenika donijeli su odluku da se svima ukinu naknade, a u tijelima županijskog TZ-a netko prima naknadu za svoj rad, a netko ne, kazao je Dragutin, dodavši kako ne razumije zašto bi se rad članova Vijeća vrednovao više nego rad skupštinara.

Predložio je da dnevnicu dobivaju svi ili da se ona kompletno ukine.

Članovi Skupštine izjasnili su se za prvi prijedlog, pa će i članovi Skupštine kao i Vijeća i Nadzornog odbora dobivati dnevnicu od 170 kuna.

Neki su pritom naveli kako za dolazak na sjednice Skupštine, koja se sastaje četiri ili pet puta godišnje, moraju uzeti godišnji odmor u tvrtkama u kojima rade te kako smatraju da se svaki posao mora pošteno platiti, a troškovi podijeliti.

Dnevnica, podsjetili su skupštinari, iznosi oko 170 kuna, a na godišnjoj razini one iznose oko 26 tisuća kuna.

Prema riječima direktora županijskog TZ-a Šime Vlašića, novi trošak naknada za članove Skupštine neće stvoriti problem u proračunu, već će 'stati' u predviđenih 40 tisuća kuna namijenjenih administrativnim materijalnim troškovima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙