FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović izjavu Vesne Pusić ocijenio razumnom

ZAGREB, 12. prosinca 2011. (Hina) - Predsjednik Republike Ivo Josipović ocijenio je razumnom izjavu potpredsjednice HNS-a Vesne Pusić da probleme sa Srbijom treba riješiti međudržavnim sporazumom i, ako se to dogodi, onda staviti na razmatranje tužbu za genocid.

"Vi znate kada je riječ o tužbi za genocid, ja sam na dobrom njezinom dijelu i radio. Odluku o tome što s tom tužbom napraviti - važna je procjena kakve imamo izglede na uspjeh - da li ono što očekujemo, možemo dobiti bez skupog dugotrajnog suđenja i ta procjena nas tek čeka. Načelno je uvijek bolje stvari rješavati dogovorom, nego tužbom, čak se i puno više toga može riješiti, ali da li će do toga doći to je odluka vlade i procjene što se može dobiti jednim, a što drugim putem. Mislim da je to što je gospođa Pusić rekla razumno", izjavio predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Josipović novinarima nakon svečanosti obilježavanja 20. obljetnice Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO).

Pusić je jučer izjavila da Hrvatska sa Srbijom ima niz otvorenih pitanja, vezano uz rat odnosno završavanje s posljedicama rata, a to su nestali, opljačkana imovina, ratni zločini. "Ako se oko toga uspijemo dogovoriti na razini međudržavnog sporazuma onda po mom mišljenju treba staviti na dnevni red i pitanje uzajamnih tužbi za genocid", rekla je Pusić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙