FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Betlehemsko svjetlo stiže u nedjelju u Zagreb

ZAGREB, 9. prosinca 2011. (Hina) - Betlehemsko svjetlo, simbol ljubavi i mira, stići će u nedjelju prijepodne u zagrebačku katedralu, gdje će ga iz Beča donijeti mladi volonteri Saveza izviđača Hrvatske.

Tom prigodom misu u zagrebačkoj prvostolnici 11. prosinca predvodit će u 11,30 sati mons. Josip Kuhtić, rektor zagrebačke katedrale. Okupljanje sudionika prije mise zakazano je od 10,30 sati ispred Glazbenog paviljona na Zrinjevcu, priopćeno je iz danas iz Saveza izviđača Hrvatske.

Po završetku mise okupljeni izviđači i građani prenijet će Svjetlo u svoje fenjere i nastaviti put kako bi poruka mira i dobre volje stigla u što veći broj domova. Kao i dosadašnjih godina, Svjetlo će biti preneseno i izvan granica Hrvatske, u župe u Vojvodini te Bosni i Hercegovini, u kojima žive naši sunarodnjaci.

Betlehemsko svjetlo pali se prvu nedjelju došašća na velikoj svečanosti u Betlehemu, na mjestu Kristova rođenja. Uz pomoć velikog broja nacionalnih izviđačkih organizacija, Svjetlo svake godine obilazi svijet i prenosi se svijećama milijuna vjernika.

U subotu, 10. prosinca, u Beču će se održati središnji prijem Svjetla za europske zemlje, na kojemu će sudjelovati i izviđački voditelji Saveza izviđača Hrvatske. Nakon što na ceremoniji preuzmu Svjetlo, hrvatske izviđače primit će hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙