FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SSSH predlaže formiranje Ministarstva rada i socijalne politike

ZAGREB, 8. prosinca 2011. (Hina) - Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) predložio je danas vjerojatnom budućem premijeru Zoranu Milanoviću da se u novoj Vladi formira Ministarstvo rada i socijalne politike.

SSSH u pismu Milanoviću obnavlja svoju inicijativu za osnivanjem posebnog Ministarstva rada i socijalne politike koju je prethodnoj Vladi dostavljao tri puta tijekom dva mandata - nakon izbora 2003. kada je ukinuto dotadašnje Ministarstvo rada i socijalne skrbi, nakon izbora 2007., te posljednji puta 2009. kao inicijativu za izdvajanje područja rada iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva bilo je zatrpano velikim brojem problema koje je nužno rješavati u kratkom roku, te je resor rada bio "zagušen" i zapostavljen, ističe SSSH. S vremenom je postalo jasno da čelne osobe toga ministarstva ne mogu u jednakoj mjeri i s istim intenzitetom, predanošću i efikasnošću posvećivati se svim resorima u okviru takvog mega-ministarstva.

SSSH podsjeća da je Europska komisija u svim izvješćima o napretku RH u pristupanju EU kontinuirano jasno naglašavala da u Hrvatskoj treba znatno ojačati kapacitete radne administracije. Činjenica je da je u Upravi za rad Ministarstva zaposlen nedostatan broj ljudi, koji ne može pratiti stanje i trendove u području radnih odnosa i tržištu rada u Hrvatskoj, niti izraditi i kvalitetno pratiti statističke pokazatelje u području radnih odnosa i kolektivnog pregovaranja, stoji u pismu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙