FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren "Slavonski advent u Zagrebu"

ZAGREB, 7. prosinca 2011. (Hina) - Slavonski advent u Zagrebu - sajam Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara (UZBV) otvorio je danas na Trgu dr. Franje Tuđmana u Zagrebu gradonačelnik Milan Bandić.

Sajam koji se održava pod velikim šatorom do 15. siječnja nudit će Zagrepčanima "duh Šokadije u centru i srcu Zagreba", ističu organizatori.

Nakon razgledavanja i upoznavanja s izlagačima i njihovim proizvodima, gradonačelnik Bandić zahvalio je Udruzi zagrebačkih branitelja Vukovara na događajima koje organizira povezujući Zagreb i Slavoniju.

Predsjednik Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Damir Jašarević rekao je kako su svojim djelovanjem poveznica istočne Hrvatske i glavnoga grada svih Hrvata Zagreba.

"S namjerom da se predstavimo kao skupina koji su 'Zagrepčani rođenjem, a Vukovarci po izboru', nastojimo prevladati udaljenosti kako bismo pomogli obnovi, razvoju i povratku u grad koji predstavlja stožerno mjesto u stvaranju suvremene hrvatske države. U dane kad je vrijeme adventa i Božića podleglo sveopćoj komercijalizaciji, UZBV ima namjeru približiti poruku i vrijednost adventa kroz tradicijske slavonske običaje, kroz prezentaciju branitelja okupljenih u naš braniteljski klaster Silos, a sve s humanitarnom notom za one najmlađe, za nabavu reanimacijskog stolića Dječjeg odjela vukovarske bolnice", istaknuo je Jašarević.

Cjelokupna manifestacija počela je danas, na Dan sv. Ambrozija, koji je "u jednom svojem djelu rekao da 'ono što je časno i dobro ne mjerimo mjerom sadašnjosti, nego mjerom budućnosti' kao što smo i mi zagrebački branitelji Vukovara postupali u jesen 1991. godine i stvarali suvremenu hrvatsku državu" za buduće naraštaje, rekao je Jašarević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙