FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komadina i Jakovčić u Puli i Rijeci: pobjeda dokaz uspješna vođenja županija

RIJEKA/PULA, 7. prosinca 2011.(Hina) - Prvi na listi Kukuriku koalicije za VIII. izbornu jedinicu, potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina, i predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić na današnjim su zajedničkim dvjema konferencijama za novinare u Puli i Rijeci izrazili zadovoljstvo izbornom pobjedom, posebice u toj izbornoj jedinici što je, kako su ocijenili, i dokaz uspješnosti vođenja Istarske i Primorsko-goranske županije.

Komadina je na konferenciji za novinstvo u Rijeci kazao da su nadmoćnom izbornom pobjedom stvoreni uvjeti za rad djelotvorne i stabilne vlade. Istra i Kvarner su pokazali zajedništvo, kazao je, ocijenivši da je to područje jedno od najrazvijenijih u zemlji, u kojem treba razvijati neke od najvažnijih projekata na nacionalnoj razini u budućnosti, rekao je.

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić kazao je da nova vlada najprije treba zaustaviti krizu, a potom izvući zemlju iz nje. To neće biti jednostavno zbog stanja u zemlji, u okružju i cijelom svijetu, rekao je i ustvrdio kako nema izgovora jer "odgovornost je na nama". "Za izvlačenje iz krize potrebno sudjelovanje ne samo vlade nego i cjelokupne državne uprave. Mnogi projekti se nisu razvijali zbog banalnih razloga, često politički motiviranih. Nadam se da je gotovo s takvom praksom", rekao je Jakovčić.

Željko Jovanović (SDP) rekao je da su građani mogli birati između puta u prošlost, koji je nudio HDZ, te puta u budućnost, koji je nudila Kukuriku koalicija, ocijenivši da je odluka građana najveća izborna pobjeda. Zadovoljstvo izbornim rezultatima izrazila je i Nada Turina-Đurić (HNS), zahvalivši biračima.

Na konferenciji u Puli predsjednik IDS-a i istarski župan Jakovčić je rekao da je "Hrvatska glasovala za promjene, odlučila dati povjerenje jednoj drugoj garnituri. Istodobno se potvrdilo kako se nije dogodilo ništa novo jer je upravo u Istri, Rijeci i Kvarneru ta koalicija kao i uvijek dosad ostvarila najbolji rezultat".

Zajedničkim dolaskom na današnjim konferencijama za novinare u javnosti žele pokazati koliko je koaliciji stalo do zajedništva, dugoročnosti i stabilnosti u hrvatskom parlamentu. Po Jakovčićevim riječima povjerenje građana obvezuje koaliciju u više smjerova, posebice da nova vlada mora posebnu pozornost usredotočiti na taj dio zemlje.

"Ovaj dio zemlje je po mnogim pokazateljima najrazvijeniji dio Hrvatske, naprijed vuku lokomotive, a ne posljednji vagoni. Stoga je Istri i Rijeci nužna velika potpora vlade u ostvarenju projekata", istaknuo je Jakovčić.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina naglasio je kako je 11 osvojenih mandata u toj jedinici najveći doprinos stabilnosti parlamentarne većine i u sastavljanju nove vlade.

"Lijevi, građanski i liberalni svjetonazor na ovim prostorima postaje sada hrvatski svjetonazor. Time su naše 'melodije Istre i Kvarnera' postale nacionalnim festivalom demokracije", rekao je Komadina. Kako je ocijenio, Istri i Rijeci mnogi su nijekali hrvatstvo i domoljublje, a u konačnici se pokazalo da su najveći doprinos demokratskim promjenama dali ti krajevi.

Komadina je kazao i kako su ti krajevi do sada uvijek bili zadnji u redu za ostvarivanje nekih projekata. Stoga, smatra, nije slučajno da Pula i Rijeka imaju najzapuštenije bolnice. "Vjerujem da je došlo vrijeme da se te nepravde isprave", zaključio je Komadina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙