FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vukovaru upaljena druga adventska svijeća

VUKOVAR, 4. prosinca 2011. (Hina) - U sklopu 14. vukovarskih adventskih svečanosti, koje se održavaju pod motom "Vukovarske jaslice-kolijevka domovine", drugu svijeću na adventskom vijencu, upalio je Anđelko Ramuščak, voditelj Hrvatskog komornog orkestra.

Anđelko Ramuščak to je učinio u ime svih djelatnika iz područja kulture koji su sudjelovali ili sudjeluju u kulturnoj obnovi Vukovara nakon Domovinskog rata i velikih stradanja toga grada.

Prije svečanosti paljenja svijeće, članovi Hrvatskog komornog orkestra održali su u Hrvatskom domu koncert. Izveli su 85. simfoniju Josepha Haydna, "Valse Trieste" Jeana Sibeliusa te koncert za obou i orkestar Davora Bobića, koja je jučer praizvedena u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu.

Orkestrom je ravnao dirigent Tomislav Fačini dok je na oboi svirao Branko Mihanović.

Božične pjesme iz Međimurja izveli su članovi muškog sastava "Josip Vrhovski" iz Nedelišća. Božične običaje toga kraja tumačio je Marijan Ramuščak.

Vukovarske adventske svečanosti ustanovili su 1997. Gradski muzej Vukovar i Franjevački samostan Vukovar kako bi obogatili kulturna događanja u Vukovaru te očuvali narodne običaje vezane uz predbožićno vrijeme.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙