FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 4. prosinca

ZAGREB, 4. prosinca 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za nedjelju, 4. prosinca:

U Hrvatskoj se održavaju izbori za zastupnike u sedmi saziv Hrvatskog sabora. Od 7 do 19 sati bit će otvorena ukupno 6.572 biračka mjesta na kojima biračko pravo može ostvariti ukupno 4,092.323 birača, od kojih su njih 374.800 pripadnici nacionalnih manjina, koji u XII. izbornoj jedinici imaju pravo birati osam manjinskih zastupnika. Izbori u XI. izbornoj jedinici, odnosno u inozemstvu gdje pravo glasa ima 411.758 hrvatskih državljana bez prebivališta u Hrvatskoj, počeli su u subotu, 3. prosinca i trajat će do 19 sati.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) kao pravovaljane je prihvatilo 313 kandidacijskih lista i 48 kandidatura (58 kandidata) nacionalnih manjina. Od 313 lista, 285 je stranačkih (204 samostalnih i 81 koalicijska), a 28 neovisnih. Za 151 zastupničko mjesto sedmoga saziva Hrvatskog sabora prijavilo se ukupno 4359 kandidata.

DIP će o odazivu na izbore izvještavati u 12 i 17 sati, sa stanjem za 11 i 16 sati. Iz DIP-a su najavili da će od 21 sat na svojim internetskim stranicama objavljivati izborne podatke s osvježavanjem svakih 15 minuta, dok će prve nepotpune izborne rezultate objaviti nakon ponoći (00 sati, dvorana Josipa Šokčevića, zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6).

Hina će izvještavati iz DIP-a i GONG-a o tijeku izbora i odazivu birača te izbornih stožera političkih stranaka o reakcijama na prve nepotpune i neslužbene rezultate izbora za zastupnike u Hrvatski sabor. GONG će, kako je najavio, izvještavati javnost o tijeku izbora (oko 11; 14,30 i 18,30 sati) te o rezultatima paralelnog prikupljanja i obrade glasova - PVT (između 21,30 i 23 sata). Podatke dobivene tom metodom prikupljanja glasova s pojedinih biračkih mjesta GONG preračunava u mandate u Hrvatskom saboru.

ZAGREB - Glasovanje predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića na izborima za zastupnike u sedmi saziv Hrvatskog sabora (9 sati, biračko mjesto Palmotićeva 30).

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović pratit će rezultate izbora za zastupnike u Hrvatski sabor (19 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

(*) ZAGREB - Predsjednica Vlade RH i predsjednica Hrvatske demokratske zajednice Jadranka Kosor glasovat će na biračkom mjestu u Osnovnoj školi AG Matoša (9 sati, Aleja Antuna Augustinčića 12).

ZAGREB - Predsjednik SDP-a Zoran Milanović glasovat će na biračkom mjestu u Osnovnoj školi Petra Zrinskog (8 sati, OŠ Petar Zrinski, Krajiška 9).

VUKOVAR - U sklopu 14. vukovarskih adventskih svečanosti drugu svijeću na Adventskom vijencu zapalit će djelatnici iz oblasti kulture koji sudjeluju u obnovi Vukovara. (20 sati, Dvorac Eltz) Prije paljenja svijeće, koncert klasične glazbe u Hrvatskom domu održat će Hrvatski komorni orkestar (19 sati, Hrvatski dom).

Zvjezdicom (*) je obilježen događaj za koji je poziv stigao nakon prvog emitiranja najave za nedjelju, 4. prosinca.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

Telefon: 01/48 08 600

Telefaks: 01/48 08 822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙