FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

ZAGREB, 4. prosinca 2011. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 4,30 sati:

DOHA - Ministri vanjskih poslova zemalja Arapske lige odlučili su u subotu na sjednici posvećenoj Siriji da će od 15. prosinca upola smanjiti letove zrakoplova u polasku i odlasku iz te zemlje u slučaju primjene sankcija. Arapski ministri dali su Siriji novi rok do nedjelje da potpiše protokol o slanju promatrača i tako izbjegne daljnje sankcije, rekao je u subotu katarski premijer, šeik Hamad ben Jasem ben Džabr al-Tani.

PRIŠTINA - Kosovska vlada potvrdila je u subotu da je u Bruxellesu, uz posredovanje EU-a i SAD-a, postignut sporazum o integriranom upravljanje granica između Kosova i Srbije, ističući da je njime Beograd 'de facto' priznao međudržavne granice s Kosovom. Vlada također navodi da postoji napredak u provedbi već postignutih sporazuma u prehodnim rundma dijaloga između Prištine i Beograda. Tako bi se dogovor Beograda i Prištine o matičnim knjigama trebao provoditi 5. prosinca, a o slobodi kretanja od 26. prosinca.

MOSKVA - Otvaranjem birališta na ruskom Dalekom istoku Rusi su u nedjelju počeli glasovati na parlamentarnim izborima na kojima se očekuje pobjeda vladajuće stranke Jedinstvena Rusija, premijera Vladimira Putina. "Birališta su otvorena", izjavio je Konstantin Mihajlov, predsjednik izbornog povjerenstva u Anadiru, gradu u okrugu Čukotki, na krajnjem istoku Sibira. Na izborima će oko 110 milijuna Rusa birati 450 zastupnika Državne Dume (donji dom parlamenta). Izbori u najvećoj državi svijeta održavaju se na 95.000 birališta u devet vremenskih zona i trajat će do nedjelje u 19.00 sati po srednjoeuropskom vremenu, kada će se zatvoriti birališta u Kalinjingradu, na zapadu zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙