FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 15. studenog 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 9,30 sati.

NEW YORK - Policija za suzbijanje nereda počela je u utorak ujutro izbacivati prosvjednika pokreta "Zauzmi Wall Street" iz parka Zuccotti, financijske četvrti New Yorka, javlja Reuters i podsjeća da su prosvjednici tamo utaboreni od rujna. Ured gradonačelnika Michaela Bloomberga priopćio je da prosvjednici moraju "privremeno napustiti" park i ukloniti svoje šatore i cerade. Prosvjednici su kazali da je stotine policajaca na terenu i da je izbacivanje prosvjednika iz parka u tijeku. Gradske vlasti tvrde da će se prosvjednici moći vratiti nakon što se park očisti. Prosvjednici su počeli kampirati u Zuccotti parku 17. rujna kako bi kontinuirano izrazili svoje nezadovoljstvo financijskim sustavom koji ide na ruku bogatima i korporacijama.

DAMASK - Više od 70 osoba poginulo je u ponedjeljak u sukobima sigurnosnih snaga i prosvjednika u Siriji, što je najveći broj žrtava u jednome danu od početka narodne pobune, po novim podacima koje je objavila sirijska nevladina organizacija za ljudska prava. Većina žrtava stradala je u pokrajini Deri, gdje su prosvjedi i počeli 15. ožujka, podsjeća OSDH sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Broj stradalih nije moguće potvrditi iz neovisnog izvora. U ranijem izvješću spominjao se broj od četrdesetak mrtvih u sukobima u ponedjeljak. Od početka prosvjeda početih u ožujku u Siriji je smrtno stradalo više od 3.500 mrtvih, prema UN-ovim podacima.

NEW DELHI - Indija je u utorak uspješno završila ispitivanje jedne od svojih raketa najvećeg dometa koja može nositi nuklearnu bojnu glavu, doznaje se od službenog izvora. Glasnogovornik Organizacije za istraživanje i razvoj (DRDO) u okviru indijskog ministarstva obrane priopćio je da je raketa Agni-IV koja može nositi nuklearnu glavu tešku jednu tonu, ispaljena u Indijski ocean preko Bengalskog zaljeva. "Agni-IV ima maksimalni domet od 3.500 km, ali je pokusni domet bio 3.000 km", dodao je Gupta. Rakete Agni su jedna od pet vrsta raketa koje je DRDO konstruirao u okviru programa na kojemu se počelo raditi 1983.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙