FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zračni promet u Siriji će se prepoloviti u slučaju sankcija

DOHA, 3. prosinca 2011. (Hina/AFP) - Ministri vanjskih poslova zemalja Arapske lige odlučili su u subotu na sjednici posvećenoj Siriji da će od 15. prosinca upola smanjiti letove zrakoplova u polasku i odlasku iz te zemlje u slučaju primjene sankcija.

"Odlučeno je da se od 15. prosinca letovi zrakoplova prepolove, pa i letovi sirijske kompanije", ističe se u priopćenju sa sjednice na kojoj se trebalo odlučiti o mehanizmu sankcija Arapske lige Siriji zbog njezina odbijanja da prekine krvavo gušenje narodne pobune.

Arapski ministri dali su Siriji novi rok do nedjelje da potpiše protokol o slanju promatrača i tako izbjegne daljnje sankcije, rekao je u subotu katarski premijer, šeik Hamad ben Jasem ben Džabr al-Tani.

Dio sankcija Siriji stupio je na snagu odmah pošto ih je u nedjelju prihvatila Arapska liga.

Ministri su u Dohi donijeli popis 19-orice sirijskih uglednika koji neće smjeti putovati u arapske zemlje, a imovina u inozemstvu će im se zamrznuti.

Dakle, Sirija mora pristati na dolazak promatrača ili će joj se uvesti cijeli paket sankcija.

Dok Arapska liga čeka odgovor Damaska, sirijske snage nastavljaju gušiti prosvjede u kojima je od ožujka, po UN-ovim podacima, poginulo više od 4.000 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙