FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovčić ne želi u Sabor, mjesto prepušta rovinjskom gradonačelniku

PULA, 1. prosinca 2011.(Hina) - Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli rekao kako očekuje da će ta stranka na izbornoj listi Kukuriku koalicije osvojiti tri mandata, a on će se, kako je rekao, "zbog nespojivosti njegove dužnosti župana s dužnošću saborskog zastupnika" povući u korist rovinjskog gradonačelnika Giovannija Sponze, 13. na listi.

"Istra masovno sudjeluje u promjenama koje dolaze, a Istrani su najodgovorniji za postavljanje novih standarda života u Hrvatskoj", rekao je Jakovčić, dodavši kako su građani u Istri prepoznali tu koaliciju kao jedinu i pravu alternativu dosadašnjoj vlasti. Drži da Istra stoga treba biti prevaga u hrvatskom parlamentu i stabilnost buduće vlade. Po njegovim riječima, kampanja je dokazala ozbiljnost i odgovornost stranaka u Kukuriku koaliciji, jednako kao i potpora "svih hrvatskih građana".

"To je pokazatelj da je iza nas nerazumno neprijateljstvo prema istarskim vrijednostima koje su postale dio života u Hrvatskoj", ustvrdio je Jakovčić, najavivši kako će vlada u sljedećem mandatu početi decentralizaciju države, što je, drži, nova prilika za Istru.

Potpredsjednik IDS-a i drugi na listi Kukuriku koalicije Damir Kajin poručio je kako budućnost zemlje određuju građani, a Kukuriku koalicija mora obaviti posao u budućnosti za svoje građane.

"Nitko kao HDZ nije devastirao Hrvatsku, ali isto tako nikad nitko na ovim prostorima nije se žilavije od njih borio da ostane i sačuva dio vlasti kako novi ljudi ne bi vidjeli provaliju zbog koje bi mnogi doista mogli odgovarati", ocijenio je Kajin. Ustvrdio je kako "HDZ zna što ostavlja u pojedinim ustanovama i ministarstvima".

Valter Boljunčić i Giovanni Sponza, 10. i 13. na listi, smatraju da je Hrvatska u "slijepoj ulici" te su, neovisno o dubini gospodarske i moralne krize, uvjereni kako izbori mogu i trebaju biti trenutak preokreta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙