FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: Lovac ustrijelio drugog lovca pa sebe

WASHINGTON/ZAGREB, 30. studenog 2011. (Hina) - U američkoj saveznoj državi Vermont proteklog se vikenda dogodio nezabilježen lovački incident u kojem je lovac nenamjereno ustrijelio drugog lovca a potom uzrujan, pušku okrenuo prema sebi.

Prema državnoj policiji Vermonta, prošle je subote 39-godišnji Timothy Bolognani iz grada Readsboroa slučajno ubio kolegu lovca, 49-godišnjeg Benjamina Bircha, u potjeri za ranjenim jelenom u lovištu kod mjesta Pond Road Howe. Bolognani je nakon toga pucao u sebe, priopćila je policija, prenosi u srijedu lokalni online list The Commons.

Policija navodi da su dva čovjeka krenula u lov s prijateljem, Markom Colfordom. U jednom trenutku Birch je pucao u jelena, koji je nastavio bježati. Birch je pratio ranjenog jelena, zajedno s Bolognanijem i Colfordom. Policija navodi da je Bolognani opalio iz puške i onda čuo Bircha da je zavikao.

Colford i Bolognani tada su pronašli Bircha kako leži na tlu, smrtno ranjen. Nisu uspjeli spasiti život Birchu, a nakon što je izdahnuo, izbezumljeni Bolognani uzeo je pušku i oduzeo si život, navela je policija.

Prema policiji, nije bilo dokaza o kaznenom djelu ali konačna odluka zavisi od rezultata obdukcije u uredu mrtvozornika u Burlingtonu.

Subotnji incident prva je nesreća u lovu sa smrtnim posljedicama u Vermontu od svibnja 2009. kada je 17-godišnjeg Jacoba Kadamusa iz Lyndona, slučajno ustrijelio njegov otac Kevin Kadamus u lovu na divlje purane u Wheelocku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙