FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 22. studenog 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ŠIBENIK

Ukoliko im uprava kluba do petka ne isplati barem dvije bruto plaće od 12 koliko im se ukupno duguje, nogometaši HNK Šibenika neće igrati prvenstvenu utakmicu protiv Hajduka, kazali su nogometaši Šibenik na konferenciji za medije.Ako uprava ne ispoštuje njihov zahtjev, zaprijetili su nogometaši, protiv Hajduka u subotu u 17 sati na Šubićevcu zaigrat će juniori Šibenika. Kapetan i vratar šibenske nogometne momčadi kazao je da dosadašnji razgovori s Upravom kluba nisu urodili plodom, kako su dobivali prazna obećanja umjesto konkretnih odgovora, te su stoga odlučili na radikalan potez. Igrači su se požalili kako pojedinci iz prve ekipe na račun davanja državi za socijalno i mirovinsko imaju preko sto tisuća kuna duga. Njihovi mjesečni izdatci po tim stavkama su oko 3,5 tisuće kuna, kazali su, a država ne pita jesu li primili plaću. Na konferenciji za novinare Šibenikovih igrača pojavio se i Goran Pauk, predsjednik Uprave kluba i aktualni župan šibensko-kninski koji je igrače zamolio da ne poduzimaju takav potez jer nikakvim štrajkom neće ništa promijeniti budući da novca nema. Ipak, igrači ustraju na svom zahtjevu, te bi se nakon NK Karlovca mogao dogoditi i drugi štrajk u povijesti hrvatske nogometne lige.

KARLOVAC

Igrači Nogometnog kluba Karlovac nakon sastanka Upravnog odbora s njihovom odvjetnicom privremeno odustali od svojih zahtjeva i treniraju za dvije preostale utakmice jesenskog dijela Prve hrvatske nogometne lige. Predsjednik Uprave Amirudin Talakić ispričao se svim ljubiteljima nogometa, Hrvatskom nogometnom savezu i NK Rijeka što je prvi put u povijesti hrvatskog nogometa zbog štrajka izostala jedna prvenstvena utakmica. Izrazio je uvjerenje da će se situacija u klubu stabilizirati jer postoji velika vjerojatnost da će se uskoro odblokirati žiro račun kluba, te će klub krenuti u namirenje potraživanja prema igračima kojima klub duguje po nekoliko plaća, a nekima čak osam. Na pitanje novinara znači li to da je klub odustao i od disciplinskog postupka protiv svojih igrača zbog nedjeljnog neigranja, Talakić je kazao da je taj postupak krenuo, te da je klub uputio svoje očitovanje u HNS, koji također ima predviđene sankcije za situacije neopravdanog neigranja utakmica.

SPLIT

Glavna skupština HNK Hajduk š.d.d. na današnjem je zasjedanju i službeno izabrala novi devetoročlani Nadzorni odbor kluba, a u diskusijama su se čule kritike na rad sadašnje klupske uprave kojoj je zamjereno neiskustvo u usporedbi s Dinamovom upravom.U novi Nadzorni odbori su izabrani i dosadašnji članovi tog tijela Petroslav Sapunar i Jako Andabak, te sedam članova koje je nedavno izravnim i dopisnim glasovanjem predložila Udruga "Naš Hajduk", a potvrdilo ih splitsko Gradsko vijeće jer je grad Split sa 56 posto većinski vlasnik Hajduka. To su Josip Paladino, Šime Luketin, Branka Ramljak, Vjekoslav Hrabar, Nikola Koceić Bilan, Ljubo Pavasović Visković i Ante Majić.Te je prvi puta u Hrvatskoj da u izboru nadzornog tijela sportskog kolektiva sudjeluju navijači.Predsjednik Uprave Hajduka Hrvoje Maleš je, govoreći o planu kluba za 2012. godinu, istaknuo kako se očekuje prihod od oko 88 milijuna kuna, ali je najavio i smanjenje rashoda i sadašnjeg igračkog kadra sa 44 na 28 nogometaša."Sada se od prodaje igrača ostvaruje 70 posto prihoda Hajduka, a u idućoj godini to ćemo smanjiti na 50 posto", naglasio je Maleš, najajavši i smanjenje plaća nogometašima.Govoreći o financijskim planovima Maleš je također istaknuo kako Uprava Hajduka razmišlja "o prodaji imena stadiona", o čemu se, kako je objasnio, razgovaralo i za vrijeme nedavne posjete Hajdukovog izaslanstva sjedištu Eufe.

"Vjerujemo da će Hajduk u idućoj sezoni ravnopravno ući u utrku za osvajanje hrvatskog prvenstva", kazao je Maleš, osvrćući se na sportske ciljeve kluba.

VINKOVCI

U prvoj utakmici četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa Cibalia je u Vinkovcima svladala drugoligaša Vinogradara s 2:1. Pogotke su za Vinkovčane postigli Pavličić (33) i Prgomet (47), dok je strijelac za Vinogradar bio Hrnčević (36). Uzvrat je u Mladini 30. studenoga. U ostalim susretima četvrtfinala u srijedu igraju Hajduk - Zagreb i Rijeka - Osijek, dok će 22. veljače 2012. prvu utakmicu odigrati Dinamo i pulska Istra 1961.

ZAGREB

U dvoboju 2. kola G skupine Eurokupa košarkaši Cedevite slavili su u Zagrebu protiv minhenskog Bayerna s 70:64 (33:20). Za prvu pobjedu Cedevite u Eurokupu zaslužni su Dontaye Draper (15, 4 asista), Marino Baždarić (11) i Chris Warren (10, 6 skokova), dok je goste predvodio Chevon Troutman (18).

U drugom susretu skupine igraju Benetton i Spartak iz Sankt Peterburga.

JERUSALEM/ZAGREB

U dvoboju 2. kola A skupine Eurokupa košarkaši zagrebačke Cibone poraženi su na gostovanju kod Hapoela u Jerusalemu s 73:89 (33:47).

Cibona je ubilježila i drugi visoki poraz u Eurokupu, nakon što su u Zagrebu u 1. kolu doživjeli katastrofu od francuskog Gravelinesa (-30). U Izraelu je Cibona ipak upola bolje prošla, a najviše koševa ubacili su Andrija Žižić (16), Davor Kus (11) i Damjan Rudež (10). Izraelce su predvodili Brian Randle (16) i Jarvis Varnado (13). U ovoj skupini kasnije igraju Gravelines i ukrajinski Donjeck.

ZAGREB

Jedan od najtalentiranijih NBA igrača T. J. Ford nastupat će za hrvatskog prvaka KK Zagreb Croatia osiguranje, stoji na web-siteu Zagreb CO-a. Američki playmaker i uprava Zagreb CO-a dogovorili su se o suradnji u nastavku tekuće košarkaške sezone, a TJ Ford će igrati za Zagreb sve dok se vlasnici NBA klubova i igrači ne dogovore o početku NBA sezone. Dvadesetosmogodišnji Terrance Jerod Ford je studirao na sveučilištu Texas za čiju je košarkašku momčad i igrao, a 2003. je bio izabran za sveučilišnog igrača godine, te ga je Milwaukee uzeo kao osmi pick NBA drafta. Nakon pristojne NBA sezone 2004/05. nije igrao zbog teške ozljede leđa, koja mu je u pitanje dovela i karijeru. Međutim, iznimni karakter, volja i predani rad pomogli su mu da se vrati na parket i u sljedećih pet NBA sezona za Milwaukee Buckse, Toronto Raptorse i Indiana Pacerse prosječno je ubacivao dvoznamenkasti broj poena. U NBA karijeri statistika mu je u prosjeku na 11,4 poena i 5,9 asistencija.

ZAGREB

Hrvatska košarkaška reprezentacija postavljena je za jednog od šest nositelja uoči ždrijeba kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se 2013. održati u Sloveniji. Osim Hrvatske u prvi 'šešir' postavljeni su i Turska, Njemačka, Srbija, Finska i Gruzija.U kvalifikacijama ukupno sudjeluje 31 ekipa koje će se boriti za preostalih 16 mjesta koje vode u Sloveniju. Reprezentacije će biti podijeljene u šest skupina - pet sa po pet, dok će u jednoj skupini biti šest reprezentacija, Dvije najbolje iz svake skupine, te četiri najbolje trećeplasirane vrste izborit će EP. Plasman na EP već su osigurali Španjolska, Francuska, Rusija, Makedonija, Litva, Grčka, Velika Britanija, te domaćin Slovenija. Ždrijeb skupina bit će 4. prosinca u Freisingu kraj Munchena. Određene su i jakosne skupine kvalifikacija za europsko prvenstvo košarkašica koje će se 2013. održati u Francuskoj. Hrvatske košarkašice već su izborile direktan plasman na Eurobasket pa neće sudjelovati u izlučnim natjecanjima. Osim Hrvatica direktan plasman na EP izborile su i reprezentacije Rusije, Turske, Češke, Velike Britanije i Francuske.U kvalifikacijama sudjeluje 26 ekipa koje će biti podijeljene u pet skupina - četiri po pet ekipa i jedna po šest ekipa. Prve dvije ekipe iz svake skupine idu na EP.

MOSKVA

U prvom susretu petog kola B skupine nogometne Lige prvaka Lille je na gostovanju u Moskvi pobijedio CSKA 2:0 i vratio se u igru za plasman u osminu finala.Važne bodove francuskom prvaku donijeli su Vasili Berezutski autogolom u 49. minuti, te Moussa Sow u 64. minuti.U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju Trabzonspor i Inter.Današnjom pobjedom Lille je dostigao CSKA i Trabzonspor i sve tri momčadi sada imaju po pet bodova, dok vodeći Inter ima devet bodova i bez obzira na ishod utakmice u Turskoj protiv Trabzonspora izborio je plasman u osminu finala.

REZULTATI:

CSKA - Lile 0:2 (V.Berezutski 49-autogol, Sow 64)

Trabzonspor - Inter

LJESTVICA:

1. Inter 4 3 0 1 6:4 9

2. Lille 5 1 2 2 6:6 5

3. CSKA 5 1 2 2 7:7 5

4. Trabzonspor 4 1 2 1 2:4 5

LONDON

Britanski tenisač Andy Murray odustao je od daljnjeg sudjelovanja na ATP Mastersu u Londonu zbog ozljede prepona, a u skupini će ga zamijeniti Srbin Janko Tisparević. Treći tenisač svijeta Murray u 1. kolu je poražen od Španjolca Davida Ferrera, a ksnije je otkrio da je zbog bolova u preponama jedva završio meč. Ozljedu je zadobio trenirajući prije početka Mastersa u londonskoj O2 Areni. Tipsarević će zauzeti njegovo mjesto i igrat će dvoboje s Tomaom Berdychom i Novakom Đokovićem.

LONDON

U dvoboju 2. kola B skupine ATP Mastersa u Londonu Francuz Jo-Wilfred Tsonga pobijedio je Amerikanca Mardya Fisha u dva seta - 7:6 (4), 6:1. Tsonga je pobjedom protiv Fisha ostao u konkurenciji za polufinale, a za to će morati u zadnjem meču svladati Rafaela Nadala, koji večeras igra s Rogerom Federerom.

1. Rafael Nadal (ŠPA-2) 1 2:1 1:0

. Roger Federer (ŠVI-4) 1 2:1 1:0

3. Jo-Wilfried Tsonga (FRA-6) 2 3:2 1:1

4. Mardy Fish (USA-8) 2 1:4 0:2

BAR

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija izgubila je i drugi prijateljski susret protiv Crne Gore u Baru u sklopu priprema za odlazaka na Svjetskog prvenstvo koje će se od 2. do 18. prosinca održati u Brazilu. Nakon podnošljivog 28-31 (15-15) poraza u ponedjeljak, u utorak ujutro naše djevojke su izgubile s neugodnih 25-35 (15-18).

Ponovno je najefikasnija u našoj reprezentaciji bila Andrea Penezić sa sedam golova, dok je Radičević postigla čak 13 pogodaka za Crnu Goru.

Izbornik Vladimir Canjuga je, kao što je i najavio, dao veću prigodu djevojkama iz drugog plana no ona to očito nisu iskoristile.

"Prvo poluvrijeme igrali smo u najjačoj postavi i unatoč čak 12 tehničkih grešaka odigrali smo dobro. Drugi dio smo odigrali katastrofalno u obrani, a o igri u napadu najviše govori podatak da nam je Radičević zabila 13 golova od čega čak 11 iz kontri, dakle kao rezultat naših napadačkih grešaka. Ne mogu biti zadovoljan, moje cure očito su ovo shvatile kao trening utakmicu, pristup je bio bez volje i želje, a upravo ovakve utakmice služe stvaranju pobjedničkog menitaliteta. To je već duže vrijeme boljka ženske reprezentacije i to se mora mijenjati. Razočaran sam pristupom djevojaka koje su ušle s klupe. Ovo im je bila prigoda da se dokažu, no ispalo je da nemamo širinu. Imamo još 10 dana priprema, moramo to izmijeniti jer u Brazilu taj pristup neće proći", rekao je Canjuga.

Naše djevojke vraćaju se u svoju bazu u Poreč gdje će trenirati do ponedjeljka, te će u subotu i nedjelju u Novigradu Istarskom i Kašteliru odigrati posljednje dvije pripremne utakmice, a protivnik će biti Srbija.

Hrvatska u Brazil odlazi 30. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙