FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: završen projekt "Motivacija dugotrajno nezaposlenih osoba"

OSIJEK, 30. studenog 2011.(Hina) - Osječka Područna služba Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (HZZ) u suradnji s osječkim Centrom za socijalnu skrb završila je provedbu jednogodišnjeg projekta "Motivacija dugotrajno nezaposlenih osoba", čiji je cilj povećati zaposlenost i socijalno uključivanje takvih osoba na tržište rada Osječko-baranjske županije, izvijestila je danas Područna služba HZZ-a.

Projekt je nastao u okviru IPA programa Europske unije (EU), vrijedan je više od 87.000 eura, od čega je sredstvima EU-a financirano 77,80 posto.

Stručna savjetnica Odjela za provedbu projekata osječkoga HZZ-a Andreja Juričević kazala je na konferenciji za novinare da je projekt obuhvatio 400 dugotrajno nezaposlenih korisnika socijalne pomoći, koji su prošli motivacijske radionice i pojedinačna savjetovanja, kao i edukativne programe računalnog osposobljavanja te stručnog osposobljavanja za pomoćnog konobara i pomoćnog kuhara.

Riječ je o osobama koje se već nekoliko godina nalaze na evidenciji HZZ-a, a među njima su žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnici, rehabilitirani ovisnici, te osobe s invaliditetom i starije životne dobi.

Projekt obuhvaća i izradu brošure, s ciljem upoznavanja poslodavaca o problemima marginaliziranih i socijalno ugroženih skupina, kako bi se te osobe lakše predstavile mogućim poslodavcima i uključile na tržište rada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙