FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski političari neskloni Agrokorovu preuzimanju Mercatora

LJUBLJANA, 22. studenog 2011.(Hina) - Slovenski političari nisu skloni da koncern Agrokor po ponuđenih 221 eura za dionicu preuzme najveći domaći trgovački lanac Mercator, pokazalo se u predizbornom suočavanju na slovenskoj televiziji u utorak navečer, tijekom kojega je bilo postavljeno i pitanje o sudbini Mercatora.

Bivši ministar za gospodarstvo Andrej Vizjak kao kandidat na listi Slovenske demokratske stranke (SDS) koju vodi Janez Janša rekao je da su Mercator u sadašnju situaciju dovele banke pretjeranim tajkunskim kreditima menadžerima i da bi vodstva banaka za to trebala odgovarati jer su ispod ugovora o tim kreditima konkretni potpisi.

"Ni prijašnja ni sadašnja vlada ne prodaju Mercator nego to čine banke", rekao je Vizjak, dodavši da Mercator u sadašnjoj situaciji treba prodati onome koji ponudi najbolje uvjete.

"Sumnjam da je to Agrokor", rekao je Vizjak, dodajući da postupak prodaje Mercatora nije bio najbolje vođen.

Predstavnik Liberalno-demokratske stranke (LDS) Tomaž Orešič rekao je da bi umjesto da prodaju Mercator Agrokoru, slovenske banke trebale dokapitalizirati Pivovarnu Laško (PL) koja nastupa u konzorciju s bankama jer se mora riješiti svojih 23 posto dionica Mercatora budući da je prezadužena.

Darko Krajnc iz stranke Zelenih založio se pak za formiranje zadruge u koju bi se udružila slovenska prehrambena industrija i otkupila dionice, kako bi slovenska prehrambena industrija i dalje preko Mercatora imala osiguran plasman.

Kandidat za zastupničko mjesto iz Slovenske nacionalne stranke (SNS) Bogdan Barovič zauzeo se da Slovenija uzme dodatnih milijardu eura kredita kako bi pokrenula proizvodnju i izašla iz krize, te se zauzeo protiv prodaje Mercatora.

Kako me kao nacionalista možete pitati jesam li za to da Mercator prodamo Hrvatima, replicirao je Barovič na pitanje o mogućoj prodaji najvećeg slovenskog trgovinskog lanca Agrokoru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙